23948sdkhjf

ISS gör byggnaderna smarta

I somras tecknade ISS ett kommersiellt avtal med IBM för att använda IBMs kognitiva system, i sin hantering av över 25 000 byggnader runt om i världen. 


Det nya avtalet innebär att ISS ska använda IBMs plattform Watson IoT, rådgivning och avancerad facility management-teknik för att transformera sina tjänster till fastighetsägare och användare runt om i världen. Målet är att göra byggnaderna mer personanpassade, intuitiva och användarvänliga.


Till exempel kan sensorer i dörrar och entréer berätta för en fastighetsförvaltare hur många människor som befinner sig i en byggnad vid en viss tidpunkt och sensorer i tallrikshållare kan informera kökspersonal om hur många människor som troligtvis kommer att äta, vilket hjälper personalen att förbereda rätt mängd mat och minimera svinn.Som ett första steg har ISS kopplat upp sitt Köpenhamnkontor, som fungerar som ett innovationslaboratorium för koncernen, med hundratals sensorer kopplade till IBM Watson IoT och IBMs programvara TRIRIGA facility management, för att förbättra bokning av rum och cateringtjänster för de 250 anställda som är baserade i byggnaden. I nästa fas kommer den kognitiva IoT-tekniken att tas i bruk hos utvalda kunder.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.16