23948sdkhjf

Vattenfall väljer Bilfinger som leverantör

Bilfinger har tecknat ett treårigt leverantörsavtal för tekniska konsulttjänster med Vattenfall i Norden. Bilfinger blir prioriterad leverantör och kontraktet täcker hela Vattenfalls kraftproduktion (kärnkraft, vattenkraft, vindkraft), SKB, värmeverksamhet och services.
Avtalet mellan Vattenfall och Bilfinger gäller tekniska konsulttjänster och träder i kraft den 1 januari 2015 och innebär att Bilfinger kommer spela en nyckelroll vid utvecklingen av Vattenfalls framtida strategier inom energisektorn. Avtalet sträcker sig över tre år med option på ytterligare ett.

− Vi är mycket glada över att vi får ett utökat förtroende av Vattenfall inom tekniska konsulttjänster. Detta ligger helt i linje med Bilfingers strategi att ha Vattenfall som en prioriterad kund och vi ser fram emot att bredda vårt samarbete, säger Daniel Backman, affärsområdeschef för Engineering hos Bilfinger.

Fakta: Ingenjörs- och servicebolaget Bilfinger Industrial Services Sweden AB är sedan den 1 april 2013 en fusion mellan underhållsbolaget BIS Production Partner AB och isolerings- och ställningsbolaget BIS Isenta AB. Bolagets kärnverksamhet är underhåll, ingenjörstjänster och verkstadsservice inom petrokemi-, massa-, energi- och gruvindustrin. Företaget har en omsättning på 1,2 miljarder kronor och cirka 1 100 anställda med verksamhet i hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062