23948sdkhjf

Både hjärta och själ i fastigheter

En fastighet är så mycket mer än fyra väggar, ett golv och ett tak. I den vi bor i finns våra nära och kära som med sin närvaro sätter en känsla på varje rum och skapar minnen i fotografier, möbler, tapeter, kastruller och andra ting. I fastigheten som vi jobbar i finns – förhoppningsvis – inte lika mycket hjärta och själ, men likväl engagemang och inte minst dyrbar tid.


I ÅRETS SISTA NUMMER av Facility Nordic har vi tema Fastighet vilket har lett tidningen över Atlanten, till San Francisco, där vi mött mannen bakom Alectas amerikanska fastighetsinvesteringar. På sida 20–23 kan du läsa om Alecta och även AMF Fastigheter resonerar när det gäller köp av fastigheter – och inte minst hur de sedan väljer att förvalta dem. På tal om förvalta. I dag är det på gränsen till omöjligt att jobba med fastigheter utan att ta in ett miljöfokus. Ja, att inte agera för att energieffektivisera och på andra sätt skona miljön är nog så nära vi svenskar kan komma en synd i dag. Men hur lätt är det egentligen i praktiken att vara miljösmart? På sida 18–19 kan du läsa att det är komplext och att det finns flera olika vägar att gå.

INNAN JAG LÅTER DIG bläddra vidare vill jag tipsa om det stora reportaget om Charlotte och hennes val att bli en Facility Manager. Vem vet, om några år kanske det är just hon – eller någon av hennes kursare – som skapar liv och känsla på din arbetsplats så fastigheten blir mer än bara väggar, golv och tak. VI SES 2014.

GOTT NYTT ÅR!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407