23948sdkhjf

Rents ägare såld till Nordiske Medier

Rents ägare, Mentor Communications AB har sålts till sin danska motsvarighet, Nordiske Medier, som ger ut 23 olika branschtidningar och web-portaler.

Nordiske Medier ägs av koncernen Nordjyske Medier, har 125 medarbetare i Ålborg, Köpenhamn, Göteborg och Oslo och en omsättning på cirka 150 miljoner kronor. Mentor Communications grundades för 32 år sedan av Egmont och Mikael Heinig och har idag cirka 80 medarbetare i Lidingö och Helsingborg. Företaget omsätter omkring 120 miljoner kronor.

Mikael Heinig berättar att Mentor varit till salu under en längre tid och att han nu är mycket trygg med att överlåta ägarskapet till Nordiske Medier.

– Med Nordiske Mediers digitala kompetens tecknar sig nu en spännande framtid för Mentor, samtidigt som kapitalbasen i Mentor förstärks, tillägger han.

Genom förvärvet blir Nordiske Medier den i särklass största aktören inom B2B-medier i Skandinavien. Nordiske Mediers VD, Morten Petersen, säger att det finns stora synergieffekter inom såväl print och digitalt som inom event och expos, och att företaget avser använda alla starka varumärken för att utveckla nya produkter.

Till ny VD för Mentor Communications AB har utsetts David Hindfelt. Mikael Heinig kommer att arbeta som rådgivare samt ingå i styrelsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.206