23948sdkhjf

SCA lyckas locka nya medarbetare

SCA har utsetts till Karriärföretag 2017. Utmärkelsen delas årligen ut till de 100 företag, som är bäst på att bygga sina varumärken som bra arbetsgivare. Företagen ska också erbjuda de bästa karriärs- och utvecklingsmöjligheterna i Sverige.

Göran Ågren, SCA:s HR-direktör för Norden och Baltikum, berättar att företaget har över 44 000 anställda i 100 länder.

– Som ett av de världsledande företagen i vår bransch, måste vi lyckas attrahera de duktigaste medarbetarna. Den här utmärkelsen hjälper oss i det arbetet, säger han.

Utmärkelsen delas ut av den oberoende organisationen Karriärföretagen och tanken är att det ska förenkla för Sveriges studenter, yrkesverksamma och unga utbildade att hitta sin nästa arbetsgivare. Dessutom ska det belöna företag som har ett starkt driv i sitt sätt att få sitt varumärke att locka nya medarbetare. I de här sammanhangen kallas det för "employer branding".

Juryn tittar bland annat på hur väl företaget integrerar med högskolor och universitet, hur stort personligt engagemang företaget har i sitt varumärke som arbetsgivare och vilka karriärs- och utvecklingsmöjligheter som finns inom företaget.

– För att attrahera och behålla Young Professionals har vi sedan ett par år tillbaka startat ett speciellt program för nyutexaminerade masterstudenter, säger Göran Ågren.

Programmet, som kallas SCA GO! erbjuder ett riktigt jobb från dag ett med en individuell utvecklingsplan där man förväntas driva sin egen utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078