23948sdkhjf

Nytt webb-verktyg för rehabilitering



Har du ansvar för att hjälpa företagets sjukskrivna att komma tillbaka till jobbet? Nu finns en uppdaterad version av Rehabverktyget – ett kostnadsfritt verktyg på webben som hjälper dem som är involverade i rehabiliteringsarbete.

Rehabverktyget ger konkret hjälp till den som har ansvar för rehabilitering. Här får man information om rehabilitering och det ansvar man har som chef. Även för den sjukskrivne och för skyddsombud kan Rehabverktyget ge bra information.

Med hjälp av en räknesnurra kan man se var i Försäkringskassans rehabkedja den anställde befinner sig och få tips och råd kopplat till det. Det finns också information om hur man kan jobba hälsofrämjande och förebyggande.

Stefan Wiberg, utvecklingschef på Prevent, framhåller att det i Svenskt Näringslivs, LO:s och PTK:a avsiktsförklaring om sjukförsäkringen, står att det finns ett behov av att bättre ta tillvara arbetstagarnas arbetsförmåga och att underlätta de sjukskrivnas återgång i arbete.

Catharina Bäck på Svenskt Näringsliv uppskattar Rehabverktygets enkelhet och överskådlighet.

– Rehabverktyget är ett bra stöd för företag att hitta rätt både vid förebyggande insatser och när man är inne i en sjukprocess, inte minst för mindre och medelstora företag utan egna HR-avdelningar, säger hon.

Rehabverktyget har nyligen överförts från Bliwa-stiftelsen till Prevent, och har sedan genomgått en faktauppdatering tillsammans med representanter från Svenskt Näringsliv, LO och PTK (genom Unionen).

Läs mer www.rehabverktyget.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094