23948sdkhjf

Statistik visar: Nu ökar rut igen

Rut-försäljningen har tagit ny fart sedan augusti och ökade med hela 45 procent i november, jämfört med samma månad förra året. Antal köpare ökade med 26 procent och utförare med 19 procent.

Företaget About Time har publicerat sin årliga Rut-Barometer med en sammanställning över Skatteverkets statistik för rut-avdragen under januari-oktober.



Företaget uppger att Skatteverket bekräftat att den kraftiga ökningen under perioden 1/8-31/10, till en tredjedel kan förklaras av flytt-tjänster och mindre än 2 procent av IT-tjänster. Det innebär att merparten av ökningen kan hänföras till de traditionella rut-tjänsterna.

Antalet köpare av rut-tjänster var i snitt 14 procent fler augusti-november 2016, än under samma period 2015.



Om förhållandet står sig även i november betyder det att de traditionella rut-tjänsterna ökade med 30 procent, jämfört med samma period förra året, skriver About Time i sin Rut-Barometer för 2016.

Statistiken visar också att antalet företag som utförde rut-tjänster, från och med augusti i år, är fler än under samma månad förra året. I snitt var antalet utförare 12 procent fler augusti-november 2016, jämfört med 2015.

Enligt About Time är ökningen av utförare ett tydligt tecken på att företag från de nya rut-branscherna, flytt och IT, nu konkurrerar om samma rutavdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094