23948sdkhjf

Städarnas Dag på måndag



Måndagen den 5:te december är det Städarens Dag. Glöm alltså inte att uppmärksamma era anställda eller den som städar hos er, lite mer än vanligt just på måndag.

För första gången, men absolut inte den sista, drag organisationen Städbranschen Sverige igång Städarens Dag. Evenemanget ska firas varje första måndag i december, lovar SBS ordförande Mårten Widborg.

– Vi vill utveckla eventet i Sverige på liknande sätt som man gjort i Norge, där rörelsen startade 2002. I Finland, som hängde på för några år sedan, har de till och med skapat en bakelse för just Städarens Dag.

En städenhet som redan planerat för dagen, är den vid Örebro universitet. Där ska så kallade bordspratare ställas på borden i alla personalrum och studentutrymmen. Prataren uppmanar till att säga ”Hej till lokalvårdaren”och samtidigt ta en selfie som ska läggas ut på Städbranschen Sveriges facebooksida.

Städenheten fixar också en gemensam fikastund med kaffe och tårta för universitetets alla lokalvårdare.

Allt går ut på att höja respekten för den som dagligen städar på kontoret, i skolan, på bussen, på tåget, på sjukhuset eller varför inte hemma hos dig.

"Säg hej på din städare!", uppmanar Städbranschen Sverige och Rent instämmer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079