23948sdkhjf

TidyApp förvärvar Helplings svenska verksamhet

Det Tysklandsbaserade företaget Helpling, som funnits i Sverige sedan juni 2014, lämnar nu den svenska marknaden. In kliver i stället TidyApp som köpt Helplings kundregister.

De två företagen har samma affärsidé, att via en app koppla ihop privata städköpare med en städleverantör. Konceptet liknar det uppstickarföretaget Uber har.

Tidy App skriver i ett pressmeddelande att kunden via appen, med kort varsel kan boka duktiga, granskade och kvalitetssäkrade städare.

Enligt företagets vd Mikael Mortensen består granskningen och kvalitetssäkringen av att företagen får utföra en provstädning innan de godkänns och kan registrera sig i appen. Företagen ska dessutom ha erforderliga försäkringar och kunna visa papper på att samtliga anställda har arbetstillstånd.

Allt kem som används ska dessutom vara godkänt.

– Vi är en förmedlare mellan kund och städbolag och via appen sköts all betalning med automatik. Det betyder att städbolaget inte behöver lägga tid på vare sig fakturering eller Rut. På så vis försvinner också möjligheten att skattefuska, vilket är en stor fördel, säger Mikael Mortensen.

TidyApp har idag cirka 1 000 kunder och tio städbolag i sitt eget register, de flesta finns i Stockholm. Men företaget har just startat verksamhet också i Göteborg.

Helpling har enligt uppgift cirka 10 000 kunder. Samtliga måste godkänna att föras över till TidyApp innan Mikael Mortensen kan säga hur många nya kunder förvärvet av Helplings kundregister leder till.

– I dagsläget kan jag inte svara på hur många städbolag som finns i Helplings register. Men till skillnad från oss har de flera städare med enskild firma och enmansföretagen blir ett särskilt välkommet tillskott. Städare som är sina egna är ofta flexibla och gör ett bra jobb, säger Mikael Mortensen.

Han framhåller också att appen innehåller en funktion som ger kunden möjlighet att rejta de städföretag de anlitat.

– På så vis är verksamheten självsanerande. Den som får dåliga omdömen vill ingen annan anlita.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111