23948sdkhjf

Hami Rashidi, SMB - Årets Företagare 2014 i Solna

Hami Rashidi, vd på SMB Städ Materiel Bolaget har utsetts till Årets Företagare i Solna stad, ett pris som delas ut i samarbete med Handelskammaren och Företagarna.
Hami var i efterhand överväldigad och förvånad av utmärkelsen:

– Den här branschen är kanske inte den mest attraktiva att lyfta upp eller skriva om, så det känns fantastiskt.

Med en stabil tillväxt (från 12 miljoner när Hami övertog bolaget 2009 till omkring 45 miljoner i år) gar årets pristagare lyckats utveckla verksamheten på ett mycket framgångsrikt sätt.

Juryn tog i sin motivering också hänsyn till att Hamis ledarskap präglas av ett tillvaratagande av både etnisk mångfald och ungdomlig drivkraft, samt att han även fått in miljöaspekten som en bärande del i varumärket. Att just ge människor en ärlig chans verkar vara en mission för Hami, som minns sin egen uppväxt och svårigheterna att komma ut på arbetsmarknaden.

– Många av våra kunder har svårt med svenska språket och har inte helt kommit in i samhället. Vi är i nuläget åtta anställda och talar tillsammans åtta eller nio olika språk, så det finns oftast någon som kan möta kunden på kundens villkor. Och när vi hjälper dem stannar de också kvar som kunder, kommenterar Hami Rashidi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079