23948sdkhjf

Norrlands Miljövård köper Skellefteå Special-Service

Familjeföretaget Norrlands Miljövård AB (NMV) har förvärvat samtliga aktier i lokalvårdsföretaget Skellefteå Special-Service AB. Förvärvet innebär en väsentlig förstärkning av NMV:s marknadsandelar i Skellefteå. NMV tar från 22 december även över lokalvården på Stora Enso Timber AB i Ljusne
Skellefteå Special-Service omsätter årligen cirka 13,5 miljoner kronor och har cirka 30 anställda i Skellefteå med omnejd. I och med förvärvet kommer omsättningen i NMV-koncernen att uppgå till cirka 210 miljoner kronor på årsbasis.

- Skellefteå Special-Service är ett välskött bolag och har liksom oss en stark lokal förankring. Tillsammans kommer vi att bli en kraftfull leverantör av servicetjänster, säger NMV:s vd Peter Norberg, ägare tillsammans med sin bror Kent Norberg.

- Vi hoppas kunna utvecklas tillsammans med NMV och våra kunder till en ännu starkare och bättre lokal serviceleverantör. Vi bedömer även köparen som den bästa tänkbara med likvärdig företagskultur och historia säger Per Björkstrand, delägare i Skellefteå Special-Service.

Norrlands Miljövård meddelar att man även skrivit kontrakt med Stora Enso. NMV tar från 22 december över lokalvården på Stora Enso Timber AB i Ljusne. Stora Enso Ala Sågverk grundades 1854 och har totalt 135 anställda samt ca 60 underentreprenörer

Fakta: NMV är ett av Sveriges ledande serviceföretag och finns representerade från Gävle i söder till Kiruna i norr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063