23948sdkhjf

Kalla Fakta i TV4 summerar debatten om skolsnusk

Torsdag 5 december sänds ett Kalla Fakta Special i TV4 om skolsnusk. Programmet direktsänds från Hagagymnasiet i Norrköping och blir finalen i TV4 Nyheterna och Kalla Faktas granskning av den svenska skolmiljön, i mångt och mycket med fokus på dåligt städade lokaler.
Under hösten har hundratals elever hört av sig med tips och material till TV4 om hur snuskigt det är ställt med den inre miljön på många skolor runt om i Sverige. Den uppmärksamhet som följt på TV4s program har lett till flera lokala granskningar och redan nu initiativ till förbättringar i skolorna.

Redaktionen för Kalla Fakta rapporterar att man fått in hundratals tips och bilder på dåligt städade lokaler, snuskiga toaletter och igentäppta ventilationsrör. Men det har också kommit in goda exempel på skolor där man verkligen har prioriterat skolmiljön.

Norrköping är en av de kommuner som utmärkt sig som en kommun som tar den fysiska skolmiljön på allvar, och som bland annat kan stoltsera med fina, rena toaletter på flera av kommunens skolor.

Kalla fakta Special direktsänds från Hagagymnasiet i Norrköping, en av skolorna där man visat att det går att förbättra skolmiljön, trots små medel.

Tillsammans med representanter för skolan och programledaren Lena Sundström kommer elever och inbjudna gäster att diskutera skolmiljön samt summera höstens granskning av skolsnusket.

Kalla Fakta Special sänds torsdagen den 5:e december klockan 21.00 i TV4.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113