23948sdkhjf

Städföretagare prisad igen

Christina Nilsson som driver städföretaget Meritum i Sverige i Sölvesborg har kammat hem titeln som Årets Företagare i Blekinge, det skriver Blekinge Läns Tidning.

Det skedde vid regionfinalen  den 3 juni i Sölvesborg. Nu väntar organisationens Företagarnas riksfinal  i Stockholm i oktober. Tidigare i maj utsågs Christina Nilsson till Årets företagare i Sölvesborg.

Hon tilldelas utmärkelsen Årets Företagare i Blekinge med en motivering som lyder;

”Årets Företagare är inte bara en exceptionell förebild inom sin bransch, utan även en ledare som inspirerar med sitt härliga engagemang och skickliga ledarskap. Genom sin förmåga att balansera lönsamhet med långsiktigt hållbar tillväxt har denne företagare inte bara skapat en stabil grund för sin verksamhet utan även möjliggjort för många att komma in på arbetsmarknaden.

I denna företagares värld står personalen i centrum. Genom att prioritera personalens välmående har företaget inte bara blomstrat, utan också skapat en miljö där människor kan växa och utvecklas.

Dessutom har denna företagare visat ett hjärta som sträcker sig bortom företagets väggar. Genom att aktivt engagera sig i lokala föreningar har de bidragit till att forma en bättre framtid för kommande generationer”.

I samband med att Meritums grundare och vd Christina Nilsson förärades Årets Företagare i Sölvesborg i maj sa hon till Företagarna att målet är att fortsätta att växa med bibehållen lönsamhet och genom att erbjuda goda arbetsvillkor. På frågan från Företagarna om vad som gör henne mest stolt i företagandet svarar Christina Nilsson;

– Mitt engagemang i branschen och mitt intresse för att integrera människor från olika delar av världen. Att genom praktisk utbildning hos oss ha gett många duktiga människor möjlighet till egen försörjning. Att få människor att växa genom att få en tillhörighet i samhället via ett arbete och sammanhang.

Meritum i Sverige omsatte nära 23 miljoner kronor 2022 och hade vid utgången av det året omkring 50 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094