23948sdkhjf

Blir hållbarhetschef hos fastighetsjätten

Ska växla upp klimat- och hållbarhetsarbetet hos AMF Fastigheter.

Sarah Isaksson har rekryterats till posten som hållbarhetschef och får  övergripande ansvar för ESG-området; miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning. Hon efterträder Michael Eskils, som har varit verksam på AMF Fastigheter sedan 2010, och som kliver in i en ny roll som klimatstrateg för att ha ett än tydligare fokus på AMF Fastigheters och fastighetsbranschens klimatomställning.
− AMF Fastigheter har från start haft ett fokus på klimat- och energifrågor, ofta drivet av ett ekonomiskt incitament, en minskad klimatpåverkan har varit en bonus. Idag är vi i ett helt annat läge. Vi är övertygade om att en hållbar omställning är en förutsättning för att nå lönsamhet på sikt. Vi har ambitiösa klimatmål och vill aktivt bidra till den förflyttning som bygg- och fastighetsbranschen står inför. Den här rekryteringen är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Johan Lindskog, projektutvecklingschef AMF Fastigheter.

sarah Isaksson tillträder den 1 april och kommer närmast från en roll som hållbarhetschef på den digitala design- och innovationsbyrån Antrop men har ett förflutet i fastighetsbranschen och har tidigare arbetat hos bland andra  Skandia Fastigheter, Humlegården och Svensk Byggtjänst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.393