23948sdkhjf

Nytt storuppdrag för Miab

Etablerar aktören på nya orter längs Norrlandskusten.

Miab ska leverera lokalvård och relaterade tjänster till Region Gävleborg  med start den 1 november 2024. Uppdraget sträcker sig över en avtalsperiod om fyra år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år, och ska sysselsätta en arbetsstyrka på över 120 medarbetare. Värde uppgår till cirka 480 miljoner kronor för avtalsperioden.

– Vi är oerhört stolta över att ha vunnit upphandlingen där Region Gävleborg klart och tydligt värderat faktorer utöver pris. Regionens tydliga ambition att främja samarbete och utveckling inom entreprenaden har varit avgörande för oss. Denna framgång stärker vår position inom Vård & Omsorg och visar på vår expertkunskap inom området, säger Richard Toppar, vd för Miab, i en kommentar.

Aktören ska leverera lokalvård till Region Gävleborgs sjukhus, hälsovårdscentraler och Folktandvårdens tandkliniker i Gästrikland och Hälsingland. Förutom i huvudorten Gävle även i Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn och Sandviken. ”Detta samarbete representerar en viktig milstolpe för MIAB och stärker vår närvaro inom Vård & Omsorg, samtidigt som det ger oss möjligheten att växa och utvecklas på nya platser”, skriver Miab i ett pressmeddelande.

– Vi etablerar oss på nya orter och i en ny geografi med potential att växa ytterligare. Vi har vunnit en väl genomförd upphandling där kvalitet har varit en central utvärderingsparameter, vilket överensstämmer väl med våra egna värderingar och prioriteringar. Det är riktigt kul och hedrande, och vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete med Region Gävleborg, säger Richard Toppar vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078