23948sdkhjf

Städblockad skjuts upp på tre av fyra verkstäder

Klockan 12 på fredagen, den 17 november, skulle Fastighets inlett blockaden mot Tesla vilket innebär att städare på fyra verkstäder och som är anställda på två städbolag skulle lagt ned sitt arbete i sympati med den pågående strejken. Nu skjuts blockaden upp på tre verkstäder i Stockholmsområdet medan blockaden på den fjärde verkstaden, i Umeå, verkställs enligt plan. Detta då arbetsgivarsidan i Umeå inte haft några invändningar mot blockaden. Det skriver Fastighetsfolket.

– Våra medlemmar skulle ha blivit uppmanade av arbetsgivarna att gå till jobbet, samtidigt som vi säger att de ska avstå. Vi ville inte utsätta dem för den situationen, så vi skjuter på blockaden till nästa vecka, säger Fastighets avtalssekreterare Joakim Oscarsson till tidningen.

Anledningen är att Arbetsgivarorganisationen Almega underkänt varslet och inte tycker att det är korrekt utlyst, något som facket dock inte håller med om. Men ett förtydligande som Almega ska ha godkänt gör att blockaden mot även de tre verkstäderna i Upplands Väsby, Huddinge och Segeltorp kan börja äga rum med start torsdag den 23 november klockan 15:50.

– Sympativarsel är inget som bör tas lättvindigt och det är därför rimligt att de uppfyller all formalia och inte innehåller några oklarheter. Just dessa varsel drabbar våra medlemsföretag som har både kollektivavtal och schyssta villkor och Fastighets har såvitt jag vet också accepterat invändningen, säger Erik Juhlin, presschef på Almega, i en kommentar till Fastighetsfolket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11