23948sdkhjf

Vardagsfrid redovisar kraftig tillväxt och ökad anställningsgrad

Vardagsfrid, som erbjuder både hemservice och kontorsstädning, ökade  omsättningen med 21 procent till 50,6 miljoner kronor (40,1) under det senaste brutna räkenskapsåret, 1 maj 2022 till 30 april 2023. EBITDA uppgick till +927 000 kronor.

Det resulterade även i en positiv resultatandel på 1,9 procent jämfört med föregående års -1,4 procent.

Vid utgången av bokslutsperioden hade bolaget cirka 165 anställda. Under året har snittanställningsgraden ökat med 5 procent.

”Dessa positiva resultat är en följd av kostnadsbesparingsprogrammet som innefattade effektivisering av driftledningen, sammanläggning av system och förhandlingar med leverantörer för att minimera kostnader. Schemaprioriteringar har gjorts och processer samt rutiner har kvalitetssäkrats för att säkerställa en hög standard på tjänsterna”, skriver aktören i ett pressmeddelande.

Hur har ni kunnat öka anställningsgraden?

– När vi sätter medarbetaren före kunden så kommer medarbetaren sätta kunden först. Med kollektivavtalade arbetsvillkor sen starten har vi med vår kraftiga tillväxt visat att en nöjd medarbetare gör ett bättre jobb till kund. Idag är vi bland de 10 största hemstädningsleverantörerna i Sverige. Dels har vi blivit större men även effektivare i arbetsledningen. Det gör det tätare mellan kunderna så att vi kan schemalägga fler kunder per medarbetare, uppger vd Torkel Kristoffers i ett mejl till Rent.

– Vi ser också en ökad konkurrens om personal efter att migrationsverket blivit striktare i sin bedömning samt den kommande arbetskraftslagstiftningen från 1 okt. Samtidigt ökar utbudet av sökanden från bidragberoende bakgrund som har en positivare attityd till arbete.

Har ni breddat erbjudandet?

– Vi har utökat vårt erbjudande, inom B2B och slagit samman Kontorsfrid under samma varumärke - Vardagsfrid. Det gör att delar av personalen kan fylla ut sitt schema med lokalvård innan/efter schemafönstret för hemstädningen. Lokalvården utförs generellt 06-09 samt från 15-19 beroende på kund. När vi vidareutbildar personalen i nya tjänster och generell service, kan vi fylla ut dagen med till exempel företagsstädning, vilket bidrar till att kunna erbjuda större anställningar och därmed behålla personal längre. Lång positiv spiral, uppger Torkel Kristoffers vidare. 

Vardagsfrid är verksam i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064