23948sdkhjf

Coor köper Skaraborgs Städ: ”Välskött bolag med hög kundlojalitet”

Köpeskillingen uppgår till 250 miljoner kronor.

Coor har tecknat avtal om förvärv av Skaraborgs Städ som levererar arbetsplatsservicetjänster med primärt fokus på lokalvård till kunder i Västra Götaland, Småland samt Värmland. I Skaraborgs Städ ingår även dotterbolagen Städtjänst Värmland, Kristinehamns All Rent och saneringsbolaget Sanmix. Skarborgs Städ har huvudkontor  i Moholm i Töreboda kommun och kontor i bland annat Lidköping, Skövde, Falköping och Herrljunga.

– Förvärvet av Skaraborgs Städ stärker vår geografiska täckning och bolaget passar väl in i Coors tillväxtstrategi. Det är ett välskött bolag med hög kundlojalitet och lång historik av kvalitet och lönsamhet. Vi ser verkligen fram emot att välkomna nya kompetenta medarbetare till Coor, säger AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef Coor i en kommentar.

Skaraborgs Städ och dotterbolagen har 800 anställda och en årlig omsättning på cirka 400 miljoner kronor och har haft en stadig lönsam tillväxt. Skaraborgs Städ AB omsatte drygt 214 miljoner kronor 2021 och redovisade ett rörelseresultat, ebitda, om drygt 23 miljoner kronor 2021.

Köpeskillingen, på en kassa- och skuldfri basis, uppgår till 250 miljoner kronor och motsvarar en EV/EBITA-multipel på ca 7x i förhållande till nuvarande  rörelseresultat, ebita. 

Förvärvet finansieras helt inom ramen för Coors existerande finansiering, heter det i ett pressmeddelande.

Dock är förvärvet föremål för sedvanlig prövning av konkurrensmyndigheten och affären förväntas vara klar under andra kvartalet 2023.

Texten uppdateras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094