23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kemikaliefria vindar blåser över städbranschen 2023

Äntligen är 2023 här – ett år vi går in i med en ny, positiv känsla av att förändringens vindar blåser över städbranschen. Efter flera pandemiår där bakteriedödande sprit och starka kemikalier har varit prioriterat är intresset nu stort för att börja städa på ett sätt som både gynnar arbetsmiljön och klimatet. Här är tre stora trender vi på SWATAB ser inom cleantech för 2023

Mikrofiberduken fortsatt dominerande
Sedan länge har mikrofiberdukar i trasor och moppar varit den stora rådande trenden inom all form av lokalvård. Med en mikrofiberduk behövs inga kemikalier för att rengöra ytor utan i själva verket räcker det med att bara tillföra en liten mängd fukt när man städar för att få det ordentligt rent. I själva verket sliter kemikalierna mycket på mikrofiberdukarna och att tvätta dem i endast rent vatten ger en längre livslängd och ett mer hanterbart städmaterial. 2023 tror vi att de sista gamla bomullstrasorna åker i soporna en gång för alla och att mikrofiberduken tar sin permanenta plats i städskåpen. 

Hållbarhet och kemikaliefri städning
Just nu märker vi att intresset för hållbarhet och kemikaliefri städning är högre än någonsin, särskilt inom kommunal verksamhet och på större företag. Många statliga verksamheter har högt tryck på sig att minska sin användning av kemikalier idag, och detsamma gäller kommunala verksamheter som skola och förskola. Det blir mer och mer vedertaget att tvätta och städa med endast ultrarent avjoniserat vatten och vi ser idag inte samma motstånd som vi kunde stöta på när vi startade SWATAB. Många är sugna på att testa och se vilket resultat man faktiskt kan åstadkomma utan kemikalier. 

Städrobotar som avlastar
Bland våra leverantörer är städrobotar den absolut största trenden. Tidigare har många lokalvårdare spenderat delar av arbetsdagen med att gå bakom en stor städvagn som skurar och tvättar golvet. Nu blir fler och fler av dessa städvagnar automatiska. Det sparar tid samtidigt som lokalvårdaren avlastas. För den som vill städa kemikaliefritt är städroboten inget hinder – precis som med en vanlig mopp fungerar det strålande att fylla roboten med ultrarent avjoniserat vatten. 

Scandinavian Water Technology AB
Jägershillgatan 26
213 75 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5569364291

Sänd till en kollega

0.031