23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Baggeboskolan väljer DIRO för bättre trivsel och miljö

Med trygghet som ett av verksamhetens viktigaste värdeord valde man att installera filtersystemet DIRO. DIRO möjliggör kemikaliefri rengöring av skolans lokaler och säkerställer dessutom en både trygg och ren miljö för både elever och lärare.

Baggeboskolan är den nyaste av Tibros fyra grundskolor och den rymmer hela 540 elever och 70 anställda, från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan började byggas under 2018 och togs i bruk hösten 2020. Då med värdeorden trygghet, glädje och lärande, något som genomsyrar hela verksamheten. 

Byggt för trygghet och god arbetsmiljö 
Skolans inom- och utomhusmiljöer är utformade i samarbete med arkitekter, pedagoger, elever, övrig skolpersonal och dessutom de företag som var delaktiga bygget. I bygget av Baggeboskolan har man utgått ifrån framgångsfaktorer vad gäller trivsel och lärande och tittat på vad som behövs för att skapa en trygg och god arbetsmiljö för alla på skolan.

 Med denna bakgrund installerades filtersystemet DIRO i tvättstugan på Baggeboskolan för drygt ett år sedan. Detta för att minska användandet av kemikalier vid rengöring av byggnadens lokaler där barnen vistas, utan att samtidigt tumma på ett rent och fräscht resultat. 

– Det var min chef som introducerade DIRO för oss. Först var vi lite skeptiska, men vi behövde börja arbeta mer miljövänligt och med mindre kemikalier. Det har visat sig vara en lösning som både förbättrat och förenklat vårt arbete otroligt mycket, berättar Maria Sigurd, lokalvårdare på Baggeboskolan i Tibro. 

 Lösningen har visat sig ha många olika fördelar, främst ur ett arbetsmiljöperspektiv. 

 “DIROs filtersystem gör att vi slipper kemikalier”

 – DIRO gör att vi kan arbeta kemikaliefritt. Något som fungerar för alla, även de som är känsliga mot vissa ämnen. Nu kör vi samma vatten för alla lokaler och golv. Detta är dessutom smidigt då det bland annat gör att mopparna inte behöver förberedas inför användning och vi slipper ändra inställningar på maskiner eller ha olika pumpar när vi tvättar. 

 Sammanfattningsvis skulle Maria rekommendera alla att använda DIRO, särskilt i de verksamheter där barn vistas – som förskolor och skolor. 

 Ett steg i rätt riktning mot en bättre miljö

 – Att använda sig av DIROs filtersystem är ett steg i rätt riktning mot att bli av med kemikalier. Eftersom vi är så nöjda försöker vi få fler skolor i kommunen att testa. Skolans personal är dessutom välkomna att komma förbi oss och hämta en flaska DIRO-vatten om de vill för att testa hemma, avslutar Maria Sigurd. 

 

Scandinavian Water Technology AB
Jägershillgatan 26
213 75 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5569364291

Sänd till en kollega

0.032