23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

2021 bevisade vi att fokus och tålamod lönar sig

När vi klev in i 2021 hade vi bestämt oss för en medveten storsatsning på den professionella tvätt- och städmarknaden. Målet var att få fler kommuner, räddningstjänster, och städbolag att upptäcka fördelarna med DIRO.

Nu när jag blickar tillbaka är det med stolthet jag kan säga att vi valde helt rätt riktning.

Det gånga året inleddes med att vi lanserade en ny produktserie – DIRO FS som gör det enkelt och mer ergonomiskt att tvätta och städa kemikaliefritt med avjoniserat, ultrarent vatten. Vi märkte av ett växande intresse för hållbar lokalvård och allt fler kommuner runt om i landet valde att installera våra filtersystem.

Under våren tilldelades vi märkningen Solar Impulse Efficient Solution – en bekräftelse på att vi erbjuder en produkt som uppfyller höga hållbarhetsstandarder och att vi har en lönsam affärsmodell. Det känns givetvis fantastiskt kul att vår nytta för klimatet uppmärksammas genom ett fint pris – men om du frågar mig så har årets höjdpunkt varit att få höra våra kunders upplevelser av DIRO.

När restriktionerna lättade fick vi äntligen möta såväl gamla som nya kunder på den välbesökta mässan Clean & Facility i Kista. Det var tydligt att många uppskattade att få träffas fysiskt igen, vi hade mer eller mindre fullt i vår monter hela tiden. Jag vill passa på att tacka för all positiv feedback vi möttes av. Ingenting gör oss gladare än att höra andras erfarenheter av hur DIRO fått personal att må bättre och driftskostnaderna att bli lägre. 

Långsiktiga samarbeten

Trots ett positivt år så har vägen inte varit spikrak. Vi lever i ett samhälle där kemikalier används i hög grad, inte minst under en pandemi. Jag och mina kollegor har mött många skeptiska blickar och fått frågor om huruvida det verkligen blir rent när man tvättar helt kemikaliefritt. Här spelar våra långsiktiga samarbeten en värdefull roll. Dels vårt samarbete med forskare vid Malmö Universitet som tror på vår produkt och hjälper oss att utvecklas, men också våra användare som låter oss bedriva testverksamhet. Tillsammans har vi genomfört omfattande ATP-mätningar som mäter bakteriehalten – ett sätt att bevisa för omvärlden hur effektivt DIRO verkar. 

Ett samarbete med räddningstjänsten i Kristianstad gjorde ett särskilt starkt avtryck. De blev först i Sverige med att tvätta kontaminerade larmställ utan tvätt- eller rengöringsmedel. Testerna vi utförde påvisade att användande av DIRO-vatten är ett betydligt effektivare sätt för att reducera de cancerogena och hälsofarliga ämnena som fastnar på brandmännens skyddskläder.

Inför 2022 bär jag med mig hur vi vågade fokusera på det vi gör bäst och att vårt tålamod betalat sig. Det är med ett starkare självförtroende och en bättre position vi nu ska fortsätta växa som en framstående aktör inom hållbar lokalvård. Närmast ser jag fram emot att rulla ut vårt koncept för tvätt av skyddskläder med en förhoppning om att hjälpa många fler brandmän där ute.

Mats Marklund, VD SWATAB

Scandinavian Water Technology AB
Jägershillgatan 26
213 75 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5569364291

Sänd till en kollega

0.047