23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dags för flyttstädning?

Flyttstäda kan vara både jobbigt och svårt att göra själv. Därför är det ofta bättre att anlita en professionell flyttstädningsfirma. En sådan firma har erfarenhet av hur man gör en grundlig städning och kan därför göra jobbet effektivt. Dessutom slipper du allt arbete med att packa upp och ta hand om allt stökigt som blir kvar när du flyttar.

Du kan räkna ut pris på flyttstädning och bestämma vilken städfirma som du vill ska hjälpa dig med ditt flyttstäd.

Tänk på detta innan du anlitar hjälp med din flyttstädning

Det finns dock ett par saker du bör tänka på innan du anlitar en flyttstädningsfirma. För det första är det viktigt att du väljer en seriös firma. Se till att läsa recensioner och jämför olika alternativ innan du bestämmer dig. Dessutom bör du fråga efter en offert från flera olika städfirmor så att du kan jämföra priserna.

Något annat du bör tänka på är hur grundlig städningen ska vara. Om du bara vill ha en grundlig städning av lägenheten så kan det räcka med att du väljer en mindre firma. Men om du vill ha en mer omfattande städning, till exempel flyttstädning inför försäljning, då är det bättre att välja en större och mer erfaren firma.

En professionell flyttstädningsfirma kan göra ett mycket bra jobb och underlätta för dig när du ska flytta. Se bara till att välja en seriös firma och att du får en offert innan du bestämmer dig. Då kan du vara säker på att du får det städjobb du önskar.

Vad händer om inte flyttstädningen gjorts ordentligt?

När du flyttar in till en hyresrätt kanske du inte tycker den är bra städad. Då kan du som nyinflyttad kontakta hyresvärden och klaga över flyttstädningen. Ett tips är att ta bilder som du kan maila eller visa om det skulle behövas.

Om du köpt en bostad och den inte är städad så som du önskar kan du kontakta säljaren så får de åtgärda städningen. Man kan även komma överens om att anlita en städfirma som säljaren sen får betala för icke fullständig flyttstädning. 

Detsamma gäller om du själv inte gjort en tillräckligt bra flyttstädning. Då kan du behöva göra om städningen eller betala en städfirma. Eller eventuellt en annan firma som kan städa noggrannare. 

Vad ingår i en flyttstädning?

En väl utförd flyttstädning betyder att bostadens alla ytor ska vara fria från smuts. När man talar om alla ytor menas bakom, under och ovanpå allting. Det är en mycket större uppgift än en vanlig städning där vi mest städar fria ytor. En flyttstädning tar mycket längre tid och kräver en rejäl städinsats.

I flyttstädningen ingår uppgiften:

  • Dammsuga och våttorka alla golv
  • Putsa alla fönster och tvätta persienner
  • Våttorka alla garderober och skåp – både på insidan och alla utsidor
  • Rengöra spisen, plattor, ugnen, galler, utsidan och området bakom spisen
  • Frosta av och rengöra samtliga ytor i och utanpå kyl och frys
  • Rengöra samtliga ytor i badrummet – kakelplattor, golv, toalettstol, badkar, badrumsskåp
  • Rensa golvbrunnar
  • Städa och torka av samtliga ytor på balkong eller uteplats

Det här är endast några punkter som förväntas av en flyttstädning för att det inte ska uppstå en tvist mellan dig som flyttar ut och den som flyttar in. Det är viktigt att det är tydligt från båda parter vad som ingår och vad som inte ingår. Om du önskar göra flyttstädningen själv krävs det därför att du avsätter ett par dagar och har en checklista att följa.

Sänd till en kollega

0.047