23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur man skapar en mysig uteplats

När det blir vackert väder öppnar vi alla terrassdörrar, drar fram trädgårdsmöblerna från garaget och tar fram vår älskade grill ur dammet. Men kanske behöver din terrass en liten uppfräschning?

Så här skapar du en mysig terrass där du kan koppla av både på dagen och på kvällen. Särskilt nu när sommaren kommer och man tar semester. Man behöver inte åka över land och rike för att ha en trevlig semester, ibland är den bästa avkopplingen att bara vara hemma i trädgården. Vi kommer att ge fem av våra bästa idéer för att skapa en trevlig plats att spendera tid i med nära och kära. 

Tips 1: Skapa en mysig sittplats

En mysig sittgrupp med bekväma utemöbler är oumbärlig på uteplatsen. Det är här du bör satsa som mest. Trämöbler, oavsett om du har satt ihop dem på ett kreativt sätt själv eller inte, rottingmöbler eller trendiga designstolar, allt är möjligt. Här gäller det att tänka på vad som passar er typ av bostad och vilken stil ni vill att er uteplats ska ha. 

Tips 2: Bygg en plats omgiven av grönska

En terrass omgiven av grönska är inte bara något för människor med gigantiska trädgårdar. Väggplantor blir alltmer populära, vilket inte är förvånande. Du behöver inte längre stirra på en tråkig vägg och med ett minimum av underhåll verkar det som om du bor i en grön oas. Du kan naturligtvis också göra det på detta sätt. Placera några blomkrukor med gröna växter eller små träd här och där på terrassen. Här är det bara din kreativitet (och gröna fingrar) som sätter stopp. 

Tips 3: Skapa en skuggig plats

Svenskar längtar hela året efter att få sola. Men låt oss vara helt ärliga. Det är inte alltid man vill eller bör vara under solljus, Under varma sommardagar är en skuggig plats trevlig att vistas på. Ett parasoll ger förstås tröst, men riktigt trendiga är de presenningar som sätts upp mellan olika paneler. Eller vad sägs om en täckt terrass eller en mysig hörna mellan träden?

Tips 4: Välj stämningsfull belysning

Slutligen ska du se till att du har en stämningsfull belysning så att du kan dröja kvar långt in på kvällen. Undvik att använda ljuskällor med för stark ljus och skapa stämningsfullt upplysta hörn med strategiskt placerade markspots och väggarmaturer. Men värmeljus, ljusgirlander och lyktor kan också användas för att förvandla terrassen till en mysig kvällsöppen plats på nolltid och med en begränsad budget.

Tips 5: Lägg till ett eldelement

Eldskålar, utekaminer eller eldstäder för uteplatsen är mycket populära och otroligt användbara när temperaturen sjunker på sommarkvällar. På sensommaren kan det bli kyligt om kvällarna och det är givetvis tråkig att avbryta de intressanta samtal ni har, så ett eldelement och ett par plädar kommer att göra att ni vill stanna på uteplatsen hela natten lång.

Sänd till en kollega

0.031