23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Känn dig trygg hemma med rätt hemförsäkring

Om otursdagen är framme vill du kunna lita på att din hemförsäkring kan hjälpa dig. Det finns en rad olika hemförsäkringar på marknaden idag och att hitta rätt hemförsäkring kan vara rena djungel. Vi har satt ihop en lista med saker du bör tänka på innan du väljer din nästa hemförsäkring.

Försäkringens omfattning

Det första som du bör ha koll på är vad försäkringen omfattar och vad som ingår i försäkringen. Exakt vad vare försäkring omfattar kan skilja sig en hel del. Men det finns några skydd som anses vara de mest grundläggande och ingår i de allra flesta försäkringarna:

  • Egendomsskydd: skydd vid brand, vattenskador och andra skador som uppstått av naturkatastrofer.
  • Reseförsäkring: Bör ge skydd vid resa i 45 dagar och bör täcka sjukvård på resan, avbokning på grund av sjukdom samt vissa förseningar och inställda flyg.
  • Rätt- och ansvarsskydd: bör täcka betalningen för skadestånd eller kostnader vid en rättstvist.
  • Överfallsskydd: ersättning vid rån eller överfall

Många försäkringar ger dig möjligheten att göra tillägg till grundförsäkringen om den inte täcker allt du vill. Du kan till exempel lägga till en extra reseförsäkring, tillägg för hemelektronik eller skydd mot ID - kapningar. Om du vet med dig att du vill ha tillägg till grundförsäkringen kan det vara bra att kolla upp pris och tillgänglighet innan du bestämmer försäkringsbolag.

Villkor för försäkringen

Innan du bestämmer dig för en försäkring bör du kolla upp vilka villkor som gäller för just den försäkringen eftersom det kan variera. Här är några tips på villkor du bör kolla upp:

  • Källarförråd: kolla upp om försäkringen täcker inbrott i vinds- och källarförråd om du har ett.
  • Maxbelopp: det kan finnas ett maxbelopp för olika föremål, kolla upp vad som gäller för din försäkring.
  • Krav vid inbrott: vissa bolag kan kräva att du har skydd mot inbrott så som larm eller liknande.
  • Kvitton: kolla upp vilka villkor som gäller när du begär ersättning för stulna föremål. Bolagen vill ofta ha bevis på att du har varit ägare av föremålet, en del kan kräva att du visar upp kvitto från köpet andra kan nöja sig med ett kontoutdrag.

Självrisk

Om det kommer en dag när du behöver använda din hemförsäkring kan det vara så att du behöver betala för självrisken. Det är dock inte i alla situationer du behöver betala självrisken utan alla försäkringsbolag har egna regler gällande detta. Försäkringsbolagen har inte bara olika regler gällande i vilka situationer du ska betala självrisken utan de har även olika belopp. Det finns även försäkringsbolag som erbjuder ett självriskkonto. Det är ett konto där försäkringsbolaget sätter in en summa varje år du inte utnyttjat din hemförsäkring. Du kan sedan använda pengarna från kontot till att betala självrisken om olyckan är framme.

Jämför försäkringarna med varandra

Ett bra sätt att hitta rätt hemförsäkring är att använda webbsidor som BästaHemförsäkringen.se . Här kan du enkelt jämföra olika hemförsäkringar med varandra och hitta vilken som uppfyller dina krav och på så sätt passar dig bäst. Hemsidan har gjort det enkelt för dig att jämföra pris, fördelar och villkor på olika hemförsäkringar med varandra på en och samma plattform.

Sänd till en kollega

0.095