23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Diskmaskin som inte gör sitt jobb? Tänk på detta

Blir inte din disk ren efter en omgång i diskmaskinen? Det kan finnas flera anledningar till detta. Se över denna lista och se om det finns något du kan göra för att förebygga och förhindra att det händer. 

Har din diskmaskin några år på nacken? Då kan det vara värt att se över om det behövs en ny. Med hjälp av en elektriker Stockholm kan du enkelt få installationen gjord. 

 • Förvara rätt: Se till att disken inte är överfylld och att tallrikar, bestick och glas inte är instängda eller blockerar varandra. Det är viktigt att vattnet och diskmedlet kan nå alla ytor på disken.
 • Rengör filter och spolarmer: Regelbundet kontrollera och rengör diskmaskinens filter för att ta bort eventuella matrester och smuts som kan hindra vattenflödet. Kontrollera också spolarmarna för eventuella blockeringar.
 • Kontrollera vattenkvaliteten: Om ditt vatten är hårt (innehåller mycket kalcium och magnesium), kan det påverka diskresultatet. Överväg att använda vattenavhärdare eller diskmaskinssalt för att förbättra vattenkvaliteten.
 • Använd rätt diskmedel: Kontrollera att du använder rätt typ av diskmedel för din diskmaskin och följ tillverkarens anvisningar för korrekt dosering. Följ också anvisningarna för olika diskprogram baserat på hur smutsig disken är.
 • Förbehandla svåra fläckar: Om du har mycket smutsig eller ingrodd disk, överväg att förbehandla fläckarna genom att skrapa bort matrester eller blötlägga disken innan du lägger den i maskinen.
 • Kör regelbundet underhåll: Följ tillverkarens rekommendationer för regelbundet underhåll av diskmaskinen, inklusive rengöring och avkalkning om det behövs.
 • Testa andra diskmedel: Om du fortfarande har problem, prova att byta till ett annat märke eller typ av diskmedel för att se om det ger bättre resultat.
 • Kontrollera vattentrycket: Se till att vattentrycket till diskmaskinen är tillräckligt högt för att säkerställa att vattnet når alla delar av disken.

Det finns även husmorstips som kan vara värda att testa för en renare disk i diskmaskinen: 

 • Vitvinsvinäger: Placera en skål med vitvinsvinäger i övre korgen och kör en tom diskcykel. Vinägern hjälper till att avlägsna fett, kalkavlagringar och dålig lukt från maskinen.
 • Bikarbonat: Strö lite bikarbonat i botten av diskmaskinen innan du kör en tom cykel. Bikarbonatet fungerar som ett naturligt rengöringsmedel och hjälper till att ta bort lukt och matrester.
 • Citronsyra: Citronsyra är också ett utmärkt naturligt rengöringsmedel för diskmaskinen. Du kan använda citronsyra istället för diskmedel i en tom cykel för att avlägsna kalkavlagringar och smuts.

Vi hoppas dessa tips hjälper dig att få en renare disk från din diskmaskin! 

Sänd till en kollega

0.031