23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny olja gör att motorn mår bättre

Motorolja är ett måste för att smörja motorn i ditt fordon. Oljan gör att smuts i motorn löses upp och rengör motorn.

Motorolja hjälper också till med att kyla motorn. Om bilen går tom på olja kan det medföra att motorn överhettas och detta kan leda till motorhaveri.

 Har du köpt en begagnad bil? Då kan det vara en bra idé att kolla oljenivån eller till och med göra en spolning av motorn, vid nästa oljebyte. Många verkstäder har i dag speciell maskinutrustning till att spola bilens motor med mineraloljebaserad rengöringsvätska.

Motorolja skyddar också mot rost och hjälper till med att täta motorn vid kolvringarna och packningar i motorn. Få offerter på oljebyte här.    

Byt motorolja ofta - Men hur ofta?
Man brukar säga att man ska byta olja på bilen när du servar bilen i din generella bilservice. Men det kan vara svårt att säga exakt när du ska byta oljan på bilen och det kan variera mycket för olika bilmodeller. Om du ofta kör korta sträckor rekommenderar vi att byta motorolja minst en gång om året. Kolla även gärna oljenivån mellan dina servicetillfällen.

Din bil berättar i dag automatisk när nivån på motorolja är för låg och du kommer då få en varning i instrumentpanelen från en motorlampa, när det är dags att fylla på mer olja. Det går också att kolla oljenivån i din bil manuellt - här använder man sig av oljestickan som sitter framme vid motorn.

Oljestickan i din bil berättar för dig hur mycket olja du har kvar. Du kanske har sett det förr - man kollar oljan vid att dra upp oljestickan ur din motor, sen torkar du av den med en gammal trasa och sedan stoppar du ner stickan igen. Nu när du återigen igen drar upp oljestickan och tittar på stickan kan du se markeringar som visar nivån av olja på din bil.

Byt olja på en verkstad och slip smutsiga händer.
I dag när du gör oljebyten på en verkstad, byter dom inte bara oljan men även oljefiltret. Många verkstäder har fast pris på deras oljebyten, men priset kan beror på vilken bilmodell du har.

Vi rekommenderar att du gör oljebytet på en verkstad och slipper också smutsiga händer och att skulle behöva göra av med den gamla oljan som du tömmer ifrån din bil.

Byter du olja på en verkstad, säkrar du dig också att dom kommer rätt olja i, för din bil. Hitta en bra offert på oljebyte här. 

Sänd till en kollega

0.031