23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Smart satsa på extraljus för bilen

Något som många idag vill satsa på, det är extraljus för bil. Idag finns det dock grymt många butiker som erbjuder extraljus och ljusramper och det i olika kvalitet och i olika prisklasser.

Det kan vara svårt att veta vad det är som skiljer de olika lamporna åt och vad man bör välja till sin egen bil. Fordonsbelysning i form av extraljus kan delas in i olika kategorier.  Det finns lampor med spot optik, lampor med flood optik, samt att det även finns combo, som är en kombination av spot och flood.

När det gäller flood så är dessa bra för att ge ljus på nära håll, alltså nära ditt fordon och ger ett brett ljus på stora ytor. Spotljus ger ett smalt och avlångt ljus som är avsett för för längre avstånd vilket ger en längre räckvidd.

Det går även att kombinera dessa båda, för att få ett brett ljus, som sedan blir mer avlångt.

Skillnaden mellan extraljus och extraljusramper
På nätet finns det många olika varianter av extraljus och de kan kosta allt från 300 kronor upp till 5000 kronor per styck. Det som kan skilja dem åt, det är vad de har för ljusstyrka och vad de har för kvalitet. Oftast är det som så att de extraljus för bil som kostar lite mer, de har även en längre garantitid.

Om man jämför extraljus mot extraljusramper, så presterar extraljus bättre när det är längre avstånd, men mindre komplett ljus i sitt eget närområde.

Många väljer att satsa på en led extraljusramp av estetiska skäl för att de tycker att det är snyggare samt att det ofta även är lättare att montera på bilen.

Så monterar du extraljuset
Det allra lättaste sättet att få på extraljus på bil, det är faktiskt att lämna in den till en verkstad. Då vet du med säkerhet att monteringen av dem sker på rätt sätt. Dock kan du så klart montera dem själv, om du tycker du är händig nog. Det finns smarta monteringssatser att köpa, som passar olika bilmodeller. Då brukar allt ingå så som sladdar, reläer och säkringar.

Tänk på att se till så att ditt extraljus monteras på så sätt att det sitter stadigt. Det är inte bra att ha en vibrerande ljuskälla, då det är jobbigt att titta på samt att lampans livslängd förkortas även. Du bör även justera så att ljuset faller rätt!

Sänd till en kollega

0.015