23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Antalet installerade solcellsanläggningar ökar i Sverige

Att fler och fler svenskar väljer att installera solceller på taket är inte så konstigt.

Det beror inte minst på att många blir mer medvetna om det ekologiska fotavtryck som vi i Sverige har, det vill säga hur stor påverkan vår livsstil har på klimatet - och vårt är sannerligen stort. 

Genom att ta vara på solens energi, som ju är en förnybar och oändlig resurs, minskar du ditt hushålls behov av elproduktion som drivs av fossila bränslen, och därmed också den negativa påverkan på klimatet. 

Men att installera solceller har många fler fördelar, som du kanske inte tidigare varit medveten om, framför allt ekonomiska.

En klimatsmart investering
Genom att installera solceller på ditt hustak stiger också värdet på fastigheten med 14 procent - ett smart drag för dig som kanske går i försäljningstankar. Men en kanske ännu mer ekonomiskt lönsam aspekt för dig som vill utnyttja solcellerna lite extra, är att sälja den solel som blir över. För varje kWh som kommer ut på elnätet tjänar du alltså en extra slant, och då med reducerad skatt på 60 öre per kWh du säljer!

Utöver detta är ju det självklara faktumet att du själv producerar din el, och att hushållets elkostnader därför blir betydligt mindre. När du installerar solcellerna får du dessutom tillbaka 15 procent på alla kostnader som gäller material och arbete, enligt det så kallade “gröna avdraget”, som trädde i kraft i januari 2021.

Vilka solceller ska jag välja?
Att välja solcellsföretag kan vara svårt, eftersom det finns en del att välja mellan. Det gäller här att se till att anlita ett företag som erbjuder bra pris och garantier, samt med adekvata certifieringar. Känns det som mycket information att hålla koll på? Du kan vara helt lugn, för det finns hjälp att få, som dessutom är helt gratis!

På bara två minuter kan du fylla i ett formulär, och därefter få all den information du behöver för att göra rätt val. Du kan läsa mer på SolcellsOfferter om exakt hur processen går till, steg för steg. 

Så jämför du offerter på solceller
Lite sammanfattat hjälper SolcellsOfferter dig alltså att hitta de bästa solcellsföretagen i ditt område, baserat på din fastighets och dina förutsättningar. Du får upp till tre företag föreslagna, och kan då välja det som lämpar sig bäst för dig.

Genom att använda dig av denna kostnadsfria tjänst gör du alltså ett ekonomiskt och miljömässigt smart drag, som dessutom tar dig steget närmare ett självförsörjande hushåll och en klimatsmart livsstil!

Sänd till en kollega

0.016