23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur förenklar man rengöringen efter en fest?

Finns det någonting annat som känns så tidskrävande som att städa efter en fest eller ett kalas? Innan en fest handlar det enbart om förberedelser.

Att städa, göra rent och fixa i ordning. Laga mat, baka, duka ja listan kan göras oändlig. Men finns det några knep för att göra det enklare att städa när festen väl är över?

Hur mycket man än älskar att ha det rent hemma och även om man tycker att städning kan vara kul så kan det kännas motigt efter en fest. När man är trött efter en lång dag och kväll, så vill man bara gå och lägga sig, men man vill ju inte heller vakna upp i kaoset. Lika bra att göra så mycket som möjligt på kvällen, men då är också alla tips och trix som kan förenkla den nattliga städningen ytterst välkomna.

Först och främst, plocka undan under tiden. Alltså det betyder inte att du ska ställa dig och diska gästernas vinglas när folk fortfarande sitter till bords. Men att ställa ner tallrikar i diskmaskinen under kväll, sätta plåtar i blöt etcetera kommer göra det betydligt enklare när det väl är dags för att städa. Det samma gäller att plocka undan burkar och flaskor under kvällens gång. Det ser både trevligare ut blir en skönare stämning.

Förenkla under kvällens gång

Att göra moment som huvudrätt och efterrätt enklare under kvällen är A och O. Exempelvis kaffemomentet. Att alla ska få kaffe och efterrätt kan kännas stressigt, och vid stress skapas mycket skräp och oordning. Med exempelvis en kaffemaskin från Senseo kan gästerna själva brygga sig en kopp, och bestämma precis vilken typ av kaffe de vill ha. Om det ska vara svagt eller starkt, med mjölk eller utan. Med Senseo switch 3in1 kaffebryggare är det väldigt enkelt att byta kaffemetod. Det gör att du slipper känna stress över vilket kaffe som folk vill ha och minskar oredan kring processen.

Skippa starka kemikalier och använd ättika

Men hur mycket man än försöker skapa okej ordning under kvällen så kommer det att vara saker att städa när gästerna gått. När det är mycket stökigt hemma kan man känna ett behov av att använda sig av rengöringsmedel för att verkligen få bort allting. Men gör inte det. Rengöringsmedel är ofta proppade med kemikalier och det finns medel som fungerar betydligt bättre på fläckar och klibbiga dansgolv. Nämligen ättika. Ättika och lite diskmedel löser upp alla fettfläckar efter en fest och rengör snabbt och smidigt. Det är det perfekta medlet att använda om man städa snabbt och effektivt i den sena natten. Skrubba med en blandning av ättika, diskmedel och vatten och den klibbiga ölfläcken kommer vara ett minne blott.

Sänd till en kollega

0.031