23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Viktigt att visa uppskattning till sina anställda

Alla behöver vi någon form av uppskattning för vad vi åstadkommer och många känner starkare behov av detta på sin arbetsplats. Även om vi får vår lön, så behöver vi veta att vi är en god tillgång för företaget.

Att känna sig uppskattad på jobbet och veta att man gör ett bra jobb är viktiga faktorer för att verkligen trivas på sitt jobb. Ju bättre man trivs på sitt jobb, desto mindre lust har man att byta jobb. Dessutom mår man bättre och det tar inte emot att stiga upp tidigt på morgonen för att bege sig till jobbet. I sin tur kommer det att ge gladare, piggare och mer arbetsvillig personal.

Företagspresenter av olika slag kan vara en god idé. Till exempel gåvor som de kan använda dagligen med företagets logga eller eventuell slogan. Det blir allt vanligare med pendling till och från jobbet, så kanske en gåva som kan visas upp för andra under pendeltrafiken?

Olika sätt att visa uppskattning till personalen 

  • Under olika möten så är det bra att berätta för personalen vad de har gjort som är bra och hur mycket det betyder för företaget och dess utveckling.
  • Ibland är det specifika avdelningar eller delar av personalen som har försett företaget med extra kunskap eller assistans. Visa uppskattning med ord eller en bonus för att visa hur stort avtryck de gjorde. De kommer att motiveras att ställa upp vid liknande situationer i framtiden.
  • Vem tycker inte om att få en gåva, vare sig den är stor eller liten. Personalen är en viktig grund för företaget och dess framtida utveckling. Att dela ut olika gåvor uppskattas av de flesta och vanligen sker sådant vid högtider, till exempel en gåva som kan vara passande inför sommarsemestern.
  • Ett medvetet miljötänk uppkommer hos allt fler idag, till exempel att spara in på användande av olika saker i plast. Därmed kan tygpåsar med tryck bli en bra gåva. Kanske även går att göra ett tryck med en slogan som passar företaget.
  • Arrangera en fest för de anställda. Till exempel med ett tema som passar företaget eller rådande säsong. Många uppskattar en mysig sommarfest på sen vår eller i början på sommaren, innan det börjar gå mot semestertider för företaget. Det kan vara så enkelt som en större grillfest med någon aktivitet.
  • Inkludera personalen i företag genom att uppmuntra dem att delge kritik eller olika idéer på förbättringar. Detta bör göras enskilt och kanske även erbjuda möjligheten att skriva ner sina idéer eller kritik. Många föredrar att diskutera detta enskilt, även om det för vissa är nervöst att prata direkt med en chef om det.

Sänd till en kollega

0.031