23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Elegans och stil: Du kommer att älska matsalen i Provence

Provence är en region i södra Frankrike som imponerar med sin vackra natur som doftar av sol, hav och lavendelängar. Det är också en av de mest populära stilarna inom inredning.

Detta beror främst på att det framkallar en mysig familjekänsla. Om du kombinerar den hemtrevliga komforten i provencalstilen med hjärtat i varje hem, matsalen, kan du aldrig gå fel.

Provence från grunden
Var ska man börja när man ska inreda en matsal inspirerad av södra Frankrike? Den provensalska stilen gillar att leka med färger och material, så börja där. I en Provence-inspirerad inredning hittar du pastellfärger, som om de blekts av den intensiva havssolen, men också vitt och toner av beige och brunt. Naturliga färger och material är byggstenarna i den populära stilen från södra Frankrike. De får naturligtvis inte heller saknas i matsalen.

Hjärtat i varje matsal
Hjärtat i varje matsal eller matplats är naturligtvis matbordet. Eftersom Provence-stilen har en rustik känsla kan du inte gå fel med ett bord i massivt trä av hög kvalitet. Det spelar ingen roll om du väljer obehandlat trä eller om du väljer möbler av blekt eller lackerat trä. Det viktiga är att bordet blir en bärande del av hela inredningen.

Stolar med själ
Provence-stilen handlar om avslappnade, originella och själfulla möbler. Du kan köpa hela matsalsset som är inspirerade av den sydfranska landsbygden. Men matbordet behöver inte nödvändigtvis matcha resten av möblerna eller matstolarna. De kan, liksom bordet, tillverkas av massivt eller lackerat trä. Det är inte heller fel om du köper stolar av formade järnstänger eller bekväma stolar av rotting. Ju mer personlighet och naturlighet, desto bättre i en provensalisk inredning.

Sydfrankrike i varje detalj
Provence-stilen handlar om detaljerna. Du kan till och med leka med dem i matsalen. Originaltextilier, keramik och korgar spelar en viktig roll. Nyckeln är att kombinera enskilda föremål med känsla. Om du inte vill att resultatet ska se kitschigt ut kan du välja pastellfärger och subtila motiv.

Men glöm onödiga dammsamlare. Dekorationer i matsalen ska först och främst vara funktionella. Bordsdukar, korgar och servetter förskönar matbordet. De är inte bara till för småsaker, utan även för att servera färsk frukt och grönsaker. Du behöver inte undvika keramik och emalj, som ser föråldrade ut i andra inredningar. Det ger en romantisk touch till den provensalska stilen. Torkade och levande örter får inte heller glömmas bort. Istället för en plastbehållare för en blomkruka kan du sätta dem i en gammal tennmugg, precis som i Provence.

Sänd till en kollega

0.031