23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ska du köpa nya vinterdäck? Tänk då på detta.

Vi alla vet att säkerhet är något man inte bör slarva med, speciellt inte i trafiken. Minusgraderna är nu inte allt för långt bort och det börjar bli dags att tänka på vinterdäck. Behöver du nya? I så fall, vad behöver du tänka på?

Dubbdäck eller dubbfria däck?
Det finns i huvudsak två olika typer av vinterdäck, dubbade och dubbfria. Båda typerna har sina fördelar - generellt kan man säga att dubbdäck presterar bättre på isig körbana och dubbfria däck är bättre på snö. När man ska göra detta val så kan det vara bra att fråga sig själv vilket underlag man oftast stöter på i sin körning.

Pris
Att nya vinterdäck kan kosta en slant är ingen nyhet. Hur ska man tänka gällande pris och kvalitet? Om möjligt är det bästa att skippa de allra billigaste alternativen. Oftast är däcken billigare av en anledning. När det handlar om din och andras säkerhet så är det bäst att ta det säkra före det osäkra. Måste du köpa de absolut dyraste däcken? Inte nödvändigtvis. Ett bra alternativ kan vara att titta på de bäst presterande däcken från tidigare år. Mest troligt har de sjunkit i pris till förmån för de nya däcken. Med lite letande kan du spara in en bra slant! Tänk på att rätt däck även kan spara dig pengar i det långa loppet. Det är lätt att glömma att bränsleförbrukningen kan skilja mellan olika däck. Effektiva däck kan alltså göra plånboken såväl som miljön en tjänst!

När måste man ha vinterdäck?
Så länge det inte blir plötsligt vinterväglag så gäller perioden 1 december till 31 mars. Kommer snön tidigare så ska du självklart byta däck redan då, men skulle vädret ändras igen så kommer du behöva byta tillbaka till sommardäck igen.

Sänd till en kollega

0.015