23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Semesterkänsla hemma med spabad

När man hör ordet “semester” tänker många sig en skön bubbelpool med en god drink i handen någonstans i ett varmt land i södern. Hur skulle det låta om den här slags semestern var möjlig hemma också?

Det låter som en dröm, men det är faktiskt fullt möjligt att skaffa sig ett spabad hem till sig, och med ens få den där äkta semesterkänslan!

Fördelar med ett spabad
Vad är fördelarna med ett spabad hemma istället för att åka till ett riktigt spa? Förutom att inte behöva sätta sig i bilen i en timme för att nå det lokala spaet, är det också:

●       mer avslappnande

●       lättillgängligt

●       ingen trängsel

Listan med fördelar kan göras oändligt lång. Dessutom känns det i dessa pandemitider mer hygieniskt och tryggt att inte vara bland folk, så då är ett spabad hemma något som man gärna får unna sig själv.

Höjdpunkten på festen
Förutom att njuta av din bubbelpool i lugn och ro helt för sig själv, är det även ett utmärkt sätt att umgås med sina nära och kära. Tänk dig alla trevliga stunder och diskussioner ni kan uppleva tillsammans med vännerna i ett härligt spabad.

Att slänga av sig kläderna och ta på sig en bikini eller badshorts är en uppskattad och kul programpunkt på festen, som garanterat kommer att höja stämningen.

Både inomhus och utomhus
När man hör ordet “spa” här i Sverige tänker man sig oftast ett ställe som påminner om en instängd simhall. De flesta spabad som säljs för hemmabruk i Norden är lyckligtvis anpassade till att användas både

●       inomhus

●       och utomhus

Man ser allt fler badtunnor och spabad i folks trädgårdar nuförtiden, och det är inte längre lika populärt som tidigare med spabad inomhus. Det är alltså fullt möjligt att skapa sig ett innespa om man så önskar, eller att njuta av badet utomhus.

Året runt
Det bästa med spabad är att de flesta kan användas året runt. Tänk dig att sätta dig där en varm sommardag. Hur avslappnande och avsvalkande känns inte vattnet när solen steker? Och hur mysig är inte tanken på att spendera en kylig vinterkväll under stjärnorna i ett skönt ångande bad?

Underhåll
Det låter lyxigt och avslappnande med ett eget spabad, men det kräver också lite ansträngning. Använder man spabadet utomhus under årets alla årstider är det särskilt viktigt att

●       lägga över ett skydd när det inte används

●       städa bort skräp

●       byta vatten regelbundet

Löv, pollen och annat skräp faller lätt i badet och gör vattnet smutsigt, och det kan vara rent hälsovådligt att bada där om det inte rengörs regelbundet.

Lyckligtvis finns det vissa modeller på marknaden som är självrengörande och som inte kräver lika mycket underhåll som många andra bad kräver. Men då får man också oftast öppna plånboken lite mer.

Olika prisklasser
Vi nämnde det lite i hasten ovan, men spabad finns i många olika prisklasser. De varierande priserna beror bland annat på

●       storleken

●       specialfunktioner

Specialfunktionerna kan exempelvis vara massage, självrengörande, inbyggda bord eller justerbara sitsar.

Sammanfattning - därför är ett spabad fantastiskt att ha hemma
Man behöver inte alltid resa utomlands för att koppla av och få den där rätta semesterkänslan. Idag är det fullt möjligt att semestra hemma hos sig, tack vare ett spabad. Det, om något, är rena rama lyxen!

Att äga ett eget spabad ger klart många fördelar. Förutom att kunna lyxa till det i vardagen, är det mer avkopplande än om man åkte in till det lokala spaet, där man ofta får trängas bland folk. Det är även en uppskattad aktivitet under sociala tillställningar.

Eftersom de flesta spabaden kan användas året runt både inomhus och utomhus, är det inte alls en så tokig investering. Om det bara kunde användas som sommarnöje några få månader i året, skulle antagligen de flesta vara mer skeptiska till att skaffa sig ett hem till sig.

Något att komma ihåg är att det är extremt viktigt med lite ansträngning för att hålla spabadet i gott skick, så att man sedan kan njuta till max.

Sänd till en kollega

0.047