23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips när du ska renovera lägenheten

Alla vet vi att en renovering av en lägenhet kostar mycket pengar. Men behöver det verkligen göra det?

Självklart är det inte gratis. Men det finns ändå en del tips för att hålla kostnaderna nere.

Anledningen till renoveringen
Börja med att fråga du själv varför du vill renovera lägenheten? Är det för att sälja eller för att kanske hyra ut? Eller är det helt enkelt du själv som har tröttnat och vill investera i lägenheten?

Anledningen avgör hur du renoverar och även hur mycket du är villig att lägga på en renovering.

Om du ska sälja - kontakta en mäklare
Om du ska renovera för att sälja lägenheten är det smart att först kontakta en mäklare i området och se efter vad som är attraktivt för köpare. Samt hur mycket mer du kan få för lägenheten om du utför en renovering innan försäljningen.

Om du ska hyra ut behöver du tänka annorlunda
Du som funderar på att renovera för att hyra ut bör tänka på att hyresgäster inte alltid behandlar lägenheten som du själv. Välj material som är hållbara men håll dig till de billigare alternativen istället för att gå för de dyra moderna materialen.

Renovering för din egen skull
En helrenovering av lägenheten för dig själv är en helt annan historia. Här kan du ta ut svängarna en del och verkligen få in din egen stil och personlighet i lägenheten. Men det är ändå smart att hålla sig till klassiker för vissa saker.

Material, färger och dekorationer
För kök, badrum och golv bör du hålla dig till tidlösa färger och material. Eftersom dessa kostar mest att renovera vill du inte behöva göra om det om ett par år. Det är även en god ide att hålla sig till ett tema för dessa tre saker så att lägenheten känns som en enhet.

När det gäller väggarna kan du däremot sväva ut lite mer och ge lägenheten en personlighet. Ingen tycker om vitt överallt! Varför inte satsa på en snygg fondvägg i vardagsrummet? Det är trots allt lätt att måla om om du tröttnar på det.

Mycket kan göras själv
Du som är lite händig kan utföra mycket av arbetet själv om du vill. På så sätt kan du hålla kostnaderna nere och satsa på kvalitet där det gäller. Vem som helst kan egentligen lägga ett klickgolv och måla om väggarna!

När det gäller möbler behöver du inte köpa allt nytt. Ett smartare alternativ är att renovera gamla möbler och ge dem ett nytt liv. På så sätt kan du även dekorera lägenheten. Loppisfynd går alltid att snygga till och dekorera med!

Sänd till en kollega

0.031