23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ska du renovera din lägenhet?

Är det dags att renovera lägenheten? Hur stor ska renoveringen vara? Vill du bara byta golv och köksutrustning eller planerar du en större renovering? Vad ska du tänka på och vad behöver du ta itu med?

Dessa och flera andra frågor dyker säkert upp när du har bestämt dig för att börja projektet.

För många känns det överväldigande och allt för stressigt. Med all rätt. Det finns en hel del att tänka på och ta hänsyn till. Som tur är finns det hjälp att få. Ett smart tips är att läsa en bra guide som klargör alla aspekter för dig. Ett exempel på en sådan guide hittar du här - https://www.hemsmart.se/guide/renovera-lagenhet.

Guiden som kan hjälpa dig

Att hitta en bra guide för en framtida renovering behöver inte vara särskild svårt. För att underlätta det hela ännu mer ha vi sammansatt några bra punkter. Det här bör du tänka på när du ska renovera:

  • Förbered dig väl. Ta dig tid för att planera och skriv ner allt som du vill renovera. Gör gärna en punktlista som du senare kan utöka vid behov
  • Hitta rätt entreprenör genom att söka på nätet eller använda dig av jämförelsesidor eller andra typer av tjänster där olika byggföretag närvarar med sina offerter
  • Titta på byggfirmans referenslista och tidigare projekt
  • Begär olika offerter från olika entreprenörer
  • Gör en egen jämförelse av offerterna
  • Låt byggfirman köpa in allt material
  • Sätt både ett start-, och ett slutdatum

Den här guiden kan givetvis innehålla flera punkter. Har du egna sådana som du vill tillägga? Bra, skriv in dem bara.

Budgering är allt

Att ha koll på ekonomin är utan tvekan en av renoveringsguidens viktigaste punkter. Därför har den även fått en egen rubrik. En viktig del av förberedelserna inför en renovering är ekonomin. Sätt upp en egen budget och följ den noga. Hur mycket får renoveringen kosta? Behöver du ta ett lån och hur mycket i sådana fall? Tänk på att ifall du tar ett lån måste du vara säker på att du klarar av avbetalningarna utan problem.

Ifall du har sparade medel som kan täcka en del av renoveringskostnaderna är det väldigt bra. Använd dessa medel som en grund.

Budgeteringen ska göras innan du börjar begära olika offerter från entreprenörer. Att vara införstådd med dina ekonomiska möjligheter gör det lättare att veta hur mycket du kan betala i slutändan.

Sänd till en kollega

0.016