23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Belysning är en viktig del av din inredning

Har du lagt ner tid och energi på att sätta upp bra lampor där hemma eller har du bara satt upp en här och en där? Det är idag rätt så viktigt med att ha rätt sorts lampa i dina olika rum

Inte bara för att de ska vara snygga att se på som en del av din inredning, utan det är även viktigt att de har rätt funktion för där de sitter. Som i köket är det bra att dels ha en bra belysning då du lagar mat, som en hängande lysrörsarmatur samt en lampa för bra ljus över matbordet då du ska äta. En lysrörsarmatur eller en lysrörsarmatur led kan även med fördel vara bra att ha i badrummet.

Det kan vara en smart idé att inreda ditt hem med rätt sorts belysning. Bland annat bör du satsa på att ha olika varianter av ljuskällor i alla rum. Det bör alltså vara en bra blandning av allmänbelysning, stämningsljus och funktionell belysning. Ett enda rum bör ha flera ljuskällor. Är det ett normalstort rum bör du ha mellan 5 till 7 olika ljuskällor.

Inred med hjälp av lampor och belysning
En viktig del av din inredning är vad för slags olika lampor och belysning du väljer. Det är inte ovanligt att man satt upp en taklampa i ett rum och så är man nöjd så. Men det är som sagt bra att olika typer av ljus ett rum. Det gör att du dels förhöjer rummet, du får det mer trivsamt, så väl som belysningen ger dig rätt ljus för det du ska göra.

Om du ska inreda med hjälp av ljussättning på olika sätt så är det bra att tänka på vad för lampor du köper. I ett rum passar det kanske bra med led lysrörsarmatur medan det i ett annat passar bättre med spotlights. Taklampor av olika modeller är smart, gärna med dimmerfunktion. För då kan lampan användas på flera olika sätt. Du bör även ha andra lampor än bara de i taket. Det är smart att satsa på olika sorters ljuskällor så som fönsterlampor, bordslampor, golvlampor och så vidare.

När du köper lampor, fundera då på vad det är du vill att den ska ge dig för ljus och vad för rum den ska sitta i. Är den för att ge trivsam stämning eller för att lysa upp hela rummet?

 

 

Sänd till en kollega

0.031