23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Blommor kan säga mer än tusen ord

Ibland behövs mer än ord för att framföra ett budskap. Det kan bero på att man inte vet hur man ska uttrycka sig eller för att orden helt enkelt inte känns tillräckliga

Gåvor eller blommor kan vara en god idé för att förstärka budskapet. Blommor sprider glädje och uppskattas av många.

Blommor kommer i olika färger och dofter. Det kan vara arrangemang med olika sorter som placerats i fin kruka eller en bukett med färger eller blomdofter som passar mottagaren. Blommor, örter och sorter som passar för odling i trädgården sprider ofta någon form av glädje. Det är väldigt individuellt vad som passar en som bäst. 

Många gånger blir glädjen större på grund av personen som ger gåvan eller orsaken bakom. Gåvan och budskapet blir av mer personlig karaktär. Till exempel om du går igenom en jobbig period på året och partnern överraskar med blombud till jobbet. Även om ni ses dagligen, så blir ofta ett överraskande blombud mer uppskattat. Överraskningsmomentet blir större.

Glädjen över att få blommor blir ofta större när det finns tydlig eftertanke bakom. Det kan vara ett arrangemang där en av favorit blommorna finns med eller en bukett med färger som passar i mottagarens hem. Eller varför inte låta blomspråket hjälpa till med budskapet.

Ta hjälp av blomspråket vid val av blomma

Även om många inte känner till de koder som råder bakom blomspråket, så känner många till att det talas om blomspråk. Det kan bli mer spännande att använda sig av några så kallade koder i blomspråket. Skulle det inte uppfattas, så kan man ju hinta om det lite fint.

Dock kan man finna olika tydningar i språket. Antingen kör man på den säkra vägen, så det inte uppstår missförstånd, eller så lyckas man hitta en fin blomma med ett fint budskap. Något många vet är att 3 röda rosor till en vän eller kollega lätt kan misstolkas, medan 3 rosor av annan färg ofta passar bättre. Däremot finns det många fina blommor att välja mellan. Det går ju lika bra med en ros tillsammans med andra sorter.

Är du osäker, så diskutera gärna med floristen eller annan expert. Det finns olika inriktningar när man ska använda sig av blomspråket. Blomsort, färg eller antal blommor av en specifik sort. Känns det fortfarande, så tala med floristen om ett arrangemang som innehåller en specifik blomma eller färg. 

På flera av floristers hemsidor finns bilder på olika arrangemang som ges som exempel. Dessa exempel kan användas som inspiration eller så gör du det ännu mer enkelt för dig, genom att välja det arrangemang som tilltalar dig som mest.

Sänd till en kollega

0.031