23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fönsterskydd är ett bra tips när du renoverar fönster

Det tar oftast lång tid att renovera fönster, speciellt om du planerar att utföra arbetet själv. Men med rätt utrustning blir arbetet lättare och flyter på snabbare.

Det gäller att vara noga när du renoverar fönster. Eftersom det är ett rätt så tråkigt arbete är det inget du vill göra om igen om ett par år!

Gamla fönster av kvalitet
Även om de gamla fönstrena ser ut att ha gjort sitt kan det vara värt det att renovera dem. Oftast behövs det bara lite ny färg och så ser de ut som nya. Dessutom behåller ett äldre hus charmen med orginal fönster.

Helt nya fönster passar oftast inte in på ett gammalt hus, det ser oftast lite konstigt ut.

Steg för steg
Nedan ser du en lista över steg du behöver göra när fönstrena ska renoveras:

 1. Lyft ur fönsterbågarna.
 2. Montera bort alla metalldelar och sortera på en gång.
 3. Ta bort det gamla kittet.
 4. Avlägsna fönsterstiften.
 5. Ta ut rutorna och sortera på en gång.
 6. Rengör rutorna ordentligt.
 7. Gör rent urfasningen.
 8. Ta bort all gammal färg.
 9. Rostskyddsbehandla alla metalldelar.
 10. Byt ut eventuella trasiga delar i träet.
 11. Impregnera träet.
 12. Sätt tillbaka rutorna med stift.
 13. Lägg på nytt kitt med fogmaterial med stadig hand.
 14. Måla fönstret.

 

Under renoveringen
Men vad gör du då med de gapande hålen i huset medans du renoverar fönstrena? Även om du utför arbetet under sommaren vet vi alla att den svenska sommaren inte är något att lita på.

Placera därför smarta fönsterskydd på alla fönster medans du renoverar. På så sätt skyddar du huset mot väder och vind under arbetets gång.

Nödvändig utrustning och material
Självklart kommer du att behöva speciella verktyg för att renovera fönstrena på huset. Även dessa har ett pris. Om du vill hålla kostnaderna nere kan du alltid hyra många av verktygen som krävs. Men då sätter du en tidspress på dig själv om du inte vill förlänga hyrestiden och betala mer!

När det gäller material som krävs, såsom kitt, färg och så vidare går det självklart inte att hyra! Men du borde verkligen satsa på kvalitet över kvantitet för en lång hållbarhet.

Är du inte händig?
Du som känner att du inte har tid och inte heller kunskap att renovera fönstrena kan alltid anlita en firma för detta. Självklart är det mycket enklare men det blir även dyrare att anlita en firma.

Men se till att firman placerar fönsterskydd på alla fönster under renoveringen - det säkerställer att det inte regnar in!

Sänd till en kollega

0.016