23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fler hittar vägar till fler inkomstkanaler i pandemins spår

Sedan pandemin slog till så är det många som blivit negativt påverkade rent ekonomiskt. Små företag har fått slå igen, nystartade företag likaså och många inom vissa branscher såsom restaurang och kultur har fått se sig själva arbetslösa.

Många små företag med väldigt nischade områden såsom urmakare som säljer läsglasögon och reparerar äldre klockor, små privata klädbutiker och blombutiker m.fl. går nu på knäna. De har haft det tuffare genom åren med onlineshoppingens växande popularitet och pandemin har nu gjort att de går på knäna. 

Med detta som bakgrund har många letat efter alternativa sätt att få in pengar. Exempelvis så letar man sätta att bredda sin verksamhet för att locka kunder som man inte tidigare haft, att hitta nya behov som uppstått under pandemin. Ett enkelt exempel är restauranger som startat upp en hemleverans-service ett annat är diversehandel som börjat lägga till andra produkter som t.ex. läsglasögon.

Inkomstkanaler som inte varit lika vanliga växer nu mer och mer
Folk har börjat att vända sig till branscher som inte blivit påverkade av Covid-19 och man har också funnit sig sätt att få in pengar genom mer okonventionella metoder eller hittat tillbaka till gamla ekonomiska källor.

  • Fonder och aktier är något som många tagit på sig läsglasögon och fått upp intresset för. Dock blir man snabbt medveten om att det sällan lönar sig rent kortsiktigt och det gäller att hålla efter sin portfölj.
  • Kryptovalutor har ökat i kurs och intresse. Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Ripple är några som nu kan handlas med.
  • MLM-försäljning eller “Multi Level Marketing” har blivit populärt igen och fler typer av företag har börjat synas, hur lönsamt det är i slutändan beror väldigt mycket på hur driven man är och hur stort kontaktnät man har eller skaffar sig.
  • Att ge sig in i fastigheter, guld och olja är inget nytt men kräver att man har en stadig peng att börja med. I Sverige är det reglerat i hur man kan tjäna pengar på fastigheter men det går om rätt väg hittas.
  • Att hyra ut tjänster. Frilansarbete ökar och hittar man sätt att sälja sina kunskaper så finns det nu mängder av kanaler för detta. Många söker sig nu till företag likt de mest kända: Upwork och Fiverr. Här kan man sälja allt från översättningar till att skapa musik till intressenter och mycket mer. 

Försäljning från hemmet, allt ifrån möbler och elektronik till kläder och leksaker. Secondhand-marknaden är nu enorm när folk vill antingen spara pengar eller tjäna en extra slant när det är tajt i kassan. 

 

 

Sänd till en kollega

0.015