23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Investera i bra utrustning för din bil

För många är bilen enbart ett transportmedel som tar en från punkt A till B medan bilen för många andra är så oerhört mycket mera än enbart detta.

Att ta hand om sin bil på absolut bästa sätt är dock oerhört viktigt oavsett vad det är för förhållande som man också har till sin bil.

För många som också har bilen som ett viktigt dagligt verktyg i sitt arbete så är det också än viktigare att man investerar i bra utrustning som gör att man kan sköta sitt arbete på ett effektivt och bra sätt. Viktigt att tillägga här är att all extrautrustning till bilen avser saker som kan förbättra bilens funktion eller bekvämlighet. Till extrautrustning räknas bland annat nedanstående utrustning om inte utrustningen redan skulle ingå i modellens nypris:

  • GPS-navigator.
  • Extraljus.
  • Dragkrok.
  • Luftkonditionering (AC).
  • Airbags.
  • ABS.
  • Larm.
  • Takbox
  • Vinterdäck.

 

Vilket- eller vilken utrustning som man verkligen behöver är såklart upp till vilka personliga behov och önskemål som finns. Ska man köpa delar av sin extrautrustning begagnat så är det alltid rekommenderat att man även på förhand noga ser över det som ska köpas så att man inte köper något som inte håller hög kvalité eller som inte motsvarar ens förväntningar.

Bra bildäck - en livförsäkring

En av de absolut bästa livförsäkringar som man kan skaffa för sig själv och för andra är när man väljer att investera i ett par bra däck av hög klass. För många av oss svenskar så är Volvo det självklara valet av bil. Om man även skulle önskar köpa däck till Volvo så är två bra däckalternativ exempelvis Goodyear EfficientGrip Performance 2 och Continental Premium Contact 5. Båda dessa däckmodeller ger även hög prestanda samtidigt som de också är otroligt prisvärda.

Det kan också vara bra att man själv har koll på att ens sommardäck som minst får ha 1,6 mm i mönsterdjup men där det är rekommenderat med ett mönsterdjup på minst 3 mm för att ge bästa möjliga grepp och säkerhet. När det gäller vinterdäck så får mönsterdjupet vara minst 3 mm men där rekommendation för bästa väggrepp är 5 mm.

För många som har en fulltecknad kalender så kan det också vara värt att vända sig till en trygg och bra serviceverkstad för att dels få sina däck monterade samtidigt som det även utförs en noga kontroll- och service av bilen i övrigt. Om man inte själv känner att man vill- eller kan utföra sommar- och vinterservice på sin bil så är det också rekommenderat att just lämna in bilen för service två gånger per år, inför både sommaren och vintern.

Sänd till en kollega

0.032