23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bilbärgning – en viktig transporttjänst

Bilbärgning är ett begrepp som förknippas med bilar, fordon och skador på dem. Vad betyder bilbärgning och vem utför den? Kort och gott innebär det transportering av fordon eller bil som stannat under en resa.

Orsakerna kan vara olika från motorstopp till andra fel som behöver åtgärdas.

Du kan få hjälp med bilbärgning oavsett var du befinner dig i Sverige. Behöver du en bilbärgning Stockholm kan du lätt hitta ett företag som är redo att hjälpa till. Samma gäller egentligen för de flesta orter. Många väljer att undersöka vilka företag som är verksamma inom bilbärgning i förväg. På det sättet har de en kontakt redo ifall det blir problem.

Om du råkar hamna i knipa en lördag eller söndag kan du vara lugn. Majoriteten av bärgarna kan köra bilen till en lokal verkstad. Där brukar bilen stå till nästa arbetsdag. Kör lugnt och njut av dina bilresor!

Försäkring och utgifter
Bilbärning kan kosta lite olika beroende på var du befinner dig. Om bilen råkat stanna i glesbygden, långt ifrån städer och verkstäder så kan det kosta lite mer med tanke på att bilbärgaren måste ta sig till platsen du befinner dig på. Kostnaden beror också på vilken typ av tjänst du använder dig av. En del företag erbjuder ett fast pris men de flesta har rörliga sådana.  

En del försäkringar täcker delvis utgiften för en bilassistans eller bilbärgning. Om tu tecknar en sådan försäkring kan du räkna med att betala en del av räkningen (inte hela). Fråga ditt försäkringsbolag om detaljer kring den frågan om du är intresserad. Det kan hända att försäkringsbolaget arbetar med förutbestämda bilbärgningsfirmor. Sådant behöver inte alltid vara fallet men som sagt, det kan hända.

Vägassistans – en annan viktig tjänst  
Om du hamnat i knipa och bilen stannat mitt på vägen behöver inte detta betyda att en bilbärgning är den enda lösningen. Vad menas det med det? Jo, i vissa fall kan felet åtgärdas på plats. Med andra ord behöver inte bilen transporteras till en verkstad. Den tjänsten heter vägassistans. Majoriteten av företag som har bilbärgning erbjuder även vägassistans. I de flesta fall kan inte du som bilägare bedöma ifall det är en bilbärgning eller vägassistans du behöver. Det får du reda på när hjälpen kommit på plats och tagit sig en titt på bilen. Det enda du behöver göra är att ringa firman och ange var du befinner dig så löser dem resten åt dig.

Sänd till en kollega

0.031