23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kakel och klinker för alla badrum

Kakel eller klinker i badrummet ger dig inte bara en smakfull och slitstark yta. Det är även lätt att hålla rent och snyggt efter sig. Rummets stil och charm präglas först och främst av valet gällande kakel och klinker.

Hos hill ceramic hittar du ett brett sortiment av både kakel och klinker som passar perfekt för alla badrum, oavsett om du vill ha ett enfärgat klinkergolv eller mönstrat kakel på väggen. Det finns något för alla smaker och i denna artikel ger vi några enkla tips och råd samt berättar vart du kan vända dig om du behöver experthjälp.

Kakel och klinker - oändliga mönster och modeller

Valmöjligheterna när det kommer till kakel och klinker för badrum är oändliga. Därför är det inte alltid lätt att veta vad man är ute efter. Vill du ha ett stilrent och klassiskt badrum med enfärgat kakel eller klinker? Eller är du ute efter något mer vågat i ett färgglatt mönster?

Det finns massor av olika modeller, former, färger och material på kakel och klinker. Mixa diverse färger och nyanser för att skapa bland annat en modern, industriell, eller lyxig stil. Är det en minimalistisk stil du är ute efter är det helst enfärgat i vitt, grått eller ljust beige som gäller utan överflödiga detaljer.

3 tips för dig som ska lägga kakel och klinker själv

Vi har samlat lite goda råd som är viktiga att tänka på för dig som ska fixa ditt badrum själv. Det krävs en hel del planering bakom och ett noggrant utförande när man lägger kakel och klinker.

1. God planering och förberedelse

Mät upp ytan noggrant så att du inhandlar rätt mängd material. Se även över verktyg och annan utrustning som behövs och placera sedan ut dessa lättåtkomligt när det är dags att sätta igång.

2. Anpassa plattornas slitstyrka

Det är viktigt att välja klinker och kakel speciellt anpassade för badrum. Slitstyrkan mäts i PEI och här är det oftast bra att köra på PEI3 och uppåt för bäst kvalitet och hållbarhet.

3. Viktigast av allt - underlaget

Ett jämnt och slätt underlag är nyckeln för att lyckas. Se till att ytan är stabil, ren och jämn.

Anlita experter när ditt badrum ska kaklas

Litar du inte på ditt eget omdöme kan det vara bra att ta hjälp av erfarna plattsättare. Hos bkr.se kan du söka efter företag och anlita en expert nära dig!

Sänd till en kollega

0.047