23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

UVC i kylindunstare mot Covid-19 fungerar!

Erbjuds
Förfallodatum
den 30 september 2022

I maj drabbades ett stort slakteri i Tyskland av Covid-19 och över 1500 anställda smittades. Man inledde en utredning för att hitta orsaken till den enorma smittspridningen. Det visade sig att kylindunstare spelade den viktigaste rollen.

Det är nu vetenskapligt bevisat att kylindunstare var den främsta spridningsorsaken av Covid-19 i Tysklands största köttförädlingsföretag i maj 2020 (Tysk publikation från 23.7.2020 ‒ se länk ”

SARS-CoV-2-Ausbruch in deutschem Fleischzerlegebetrieb”

) och att man hittade överföring med aerosoler på över 8 meter.

 De rekommenderade ”säkra” avstånden på 1-2 meter räcker i verkligheten därför inte i kylda miljöer. Luften recirkuleras med enorma indunstare och om man har bara en smittad person så går det fort: Slutsatsen är att: ”Allmänna driftsförhållanden i industriella köttbearbetningsanläggningar främjar risken för SARS-CoV-2 och superspridande händelser.”

Den vetenskapliga artikeln drar även slutsatsen att ultravioletta enheter är ett sätt att minska risken för infektion. Därför har vår schweiziska UVC-leverantör SterilAir nu bråttom med att leverera till den tyska köttindustrin. Och SterilAirs rekommendation är en kombination av UVC på indunstare och UVR-4K (

se UVR-presentation

). Med dessa erfarenheter (

se UVR-test

) är vi på FHS Scandinavia väl rustade att erbjuda UVC och UVR till den svenska köttbehandlingsindustrin som ett viktigt medel mot spridningen av Covid-19.

Det är viktigt att tillfoga att UVC-installationer inte bara hjälper mot Covid-19 som är aktuell just nu. Renare kylindunstare minskar rengöringskostnaderna och förbättrar luftkvaliteten. UVC-luftdesinfektion minskar korskontaminering via luften, och förbättrad lufthygien ger även en bättre kvalitet på slutprodukten ‒ se bifogad katalog.

Om du har frågor om UVC i kylindunstare eller vill veta mer om UVR så är du välkommen att kontakta oss på

FHS Scandinavia.
Leverantör
FHS Scandinavia ApS

FHS Scandinavia ApS
Strandgade 18
5683 Haarby
Danmark

Bjørn Parelius
Telefon: +45 27626173

Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.188