23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Bra Miljöval

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning. Vår märkning gör det lättare att hitta de produkter och tjänster som är minst skadliga för miljön.

Miljömärkningen startade 1990 för att skydda hotade djur, växter och natur. Idag finns tolv olika märkningsområden. De hittar du här: https://www.bramiljoval.se/omraden/ 

Vi vill ha ett hållbart samhälle
Bra Miljöval baseras på två idéer. Vi måste spara naturresurser.  Den biologiska mångfalden och människors hälsa ska skyddas. Därför måste farliga kemikalier bort. Miljömärkningen vill också minska den totala energianvändningen samt byta från fossila bränslen till förnybar energi.

Många framsteg
Varor och tjänster som är märkta med Bra Miljöval räddar naturen. Vattenflöden skyddas. Vattenkraftverk anpassas. Tvättmedel har mindre miljöfarliga ämnen. Här kan du läsa om framsteg genom åren.

Hårdare krav
Våra krav på licenstagare är hårda och utvecklas ständigt. Därför utvecklas Bra Miljövals varor och tjänster också, för att bli snällare mot miljön och hälsan.

Regelbundna kontroller
Bra Miljöval tar reda på om olika varor och tjänster klarar märkningens krav. Sedan bestämmer vi om varorna och tjänsterna kan bli miljömärkta. Efter det görs olika kontroller för att se till att kraven nås.

Bra Miljöval är oberoende
Bra Miljöval är inte kopplad till säljaren eller köparen. Det viktigaste är miljöns bästa. Kraven är strikta och lätta att förstå.

Företag som vill miljömärka en vara eller tjänst
Det finns tolv olika områden som företag kan märka varor eller tjänster i.  Ansökan har olika steg. Kontroller görs för att se till att kraven uppnås. Kraven blir hårdare för att driva utveckling och göra miljön bättre.

Vill du bli licenstagare? Läs mer här

Bra Miljöval
Första Långgatan, 5 tr
413 27 Göteborg
Sverige
VAT nummer: SE8572012600
ISO 14001, Bra Miljöval
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.047