23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Almega Serviceföretagen

Almega Serviceföretagen

Sveriges nya basnäring
– landets främsta integrationsmotor

Vi är bransch- och arbetsgivar­organisationen för landets service­företag, där branscherna facility management, fönsterputs, hemservice, sanering och städ ingår. Totalt har föreningen 1 300 medlems­företag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Städ­branschen sysselsätter över 76 600 människor årligen. Städare är det åttonde vanligaste kvinnoyrket i Sverige, och över 70 procent av anställda i branschen är kvinnor. Inom offentlig sektor är siffran närmare 90 procent.
Almega Städ­företagen, som ingår i Almega Serviceföretagen, sysselsätter uppemot 28 000 anställda, vilket motsvarar en majoritet av den privata städ­branschen. Nästan två tredjedelar av alla i städ­branschen är utrikes födda. Andelen heltidsarbetande (minst 35 timmar i veckan) har haft en stadig ökning över tid mot 68 procent, enligt en medlems­undersökning. 

Städ­branschen är en viktig sysselsättnings- och integrationsmotor. Branschen sysselsätter i hög grad kvinnor och utrikes födda. Enligt Arbetsförmedlingen är städare ett av topp tio vanligaste yrken som bryter långtidsarbetslösheten. Efterfrågan på städare är hög, både i närtid och på fem års sikt.

Almega Serviceföretagen är en del av Almega och Svenskt Näringsliv.

 

Almega Serviceföretagen
Box 55545
102 04 Stockholm
Sverige
VAT nummer: SE5563340941
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.032