23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Almega Serviceföretagen

Almega Serviceföretagen

Sveriges nya basnäring
– landets främsta integrationsmotor

Vi är bransch- och arbetsgivar­organisationen för landets service­företag, där branscherna facility management, fönsterputs, hemservice, sanering och städ ingår. Totalt har föreningen 1 300 medlems­företag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Städ­branschen sysselsätter över 76 600 människor årligen. Städare är det åttonde vanligaste kvinnoyrket i Sverige, och över 70 procent av anställda i branschen är kvinnor. Inom offentlig sektor är siffran närmare 90 procent.
Almega Städ­företagen, som ingår i Almega Serviceföretagen, sysselsätter uppemot 28 000 anställda, vilket motsvarar en majoritet av den privata städ­branschen. Nästan två tredjedelar av alla i städ­branschen är utrikes födda. Andelen heltidsarbetande (minst 35 timmar i veckan) har haft en stadig ökning över tid mot 68 procent, enligt en medlems­undersökning. 

Städ­branschen är en viktig sysselsättnings- och integrationsmotor. Branschen sysselsätter i hög grad kvinnor och utrikes födda. Enligt Arbetsförmedlingen är städare ett av topp tio vanligaste yrken som bryter långtidsarbetslösheten. Efterfrågan på städare är hög, både i närtid och på fem års sikt.

Almega Serviceföretagen är en del av Almega och Svenskt Näringsliv.

 

Leverantörstjänster

Fakta om Almega Serviceföretagen

Adress
Almega Serviceföretagen
Box 55545
102 04 Stockholm

Region
Sverige
Stockholms län
Stockholms stad

VAT nummer: SE5563340941

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Ari Kouvonen
Telefon: +76936 0727176936

Jessica Forss Katz,

Marcus Lindström

Michelle Jacobsson

Sänd till en kollega

0.134