23948sdkhjf

Fängelsedom för ägare till städbolag

En kvinna som drev städbolag i Västerås har dömts till fängelse i två och ett halvt år. Detta efter att hon genom sitt företag redovisat 4 500 timmars boendestöd till en ersättning om 2 miljoner kronor från Västerås stad utan att genomföra stödet, det uppger Dagens Juridik.

Västerås stad hade ingått avtal med kvinnans städbolag om utförande av boendestöd enligt socialtjänstlagen och enligt avtalet har städbolaget endast  rätt till ersättning för tid då boendestöd har utförts och att ersättning inte utgår för avböjda besök. I samband med en polisanmälan genomförde  Västerås stad stickprovskontroller och fann att 22 personer kontaktats och 10 av dem bekräftat att insatsen inte hade utförts på det vis som den registrerats. I målet har förhör hållits med vittnen anställa inom såväl Västerås stad som städbolaget. 

Kvinnan döms för grovt bedrägeri i 15 fall och hon döms även till att betala skadestånd till Västerås stad om nära 2 miljoner kronor och städbolaget ådöms en företagsbot på 1 miljon kronor. 

Kvinnan har fått näringsförbud i fem år.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Orbotech värvar tio: ”Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel”
Föreslås till Clemondo
L&T får nytt uppdrag av Region Dalarna
Älvis Städ växer med ny filial
Städbolag tappar kommunala uppdrag efter omfattande brister
Textilia växer med tvätteri i Vetlanda
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.063