23948sdkhjf

Nordiskt samarbete inom städbranschen

Ordföranden för Städbranschen Sverige och hans nordiska kollegor har formaliserat sitt samarbete under namnet ”Nordic Cleaning Cooperation”, förkortat NOCC.

De nordiska ordförandekollegerna Matthias Lindholm, Städbranschen Sverige, Jytte Hansen, Dansk Rengöringsteknisk Förening, Mari Antonsen Roed, Norsk Forening for Service, och Renhold Sari Mattilla, SSTL Puhtausala ry & Siivoussektori Oy, träffades senast i Stockholm den 8-10 februari. 

Syftet var att jämföra och lära av varandra samt undersöka samarbetsområden inom branschen.

– Mycket är likt, men även en del olikheter, där vi kan lära oss av varandra. Bland annat diskuterade vi vikten av att lyfta statusen för branschen, säger Matthias Lindholm i ett pressmeddelande. 

Kvartetten var också enig om vikten av att påverka beställarna att möjliggöra för fler att städa dagtid, sammanhängande, så att fler kan få heltidstjänster. 

– Så länge som vi går med på att dela upp städningen på tidig morgon och sen kväll/natt, kommer arbetet som lokalvårdare inte locka fler till vår viktiga bransch. Dessutom främjar sen kväll/natt även den oseriösa delen av branschen, som då blir svårare att kontrollera för beställare och myndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Orbotech värvar tio: ”Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel”
Föreslås till Clemondo
L&T får nytt uppdrag av Region Dalarna
Älvis Städ växer med ny filial
Städbolag tappar kommunala uppdrag efter omfattande brister
Textilia växer med tvätteri i Vetlanda
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.109