23948sdkhjf

Stark slutspurt för Homemaid

Homemaids nettoomsättning ökade med cirka 13 procent till nära 110 miljoner kronor (97) och ebitda-resultatet uppgick till 13,4 miljoner kronor (10,5) under fjärde kvartalet, oktober till december, 2022.

”Vi är glada att rapportera det fjärde kvartalet som det starkaste 2022. Tillväxten fortsatte samtidigt som marginalen stärktes avsevärt. Tillväxten i kvartalet var till största delen organisk även om en liten del kom från förvärvet av Dala Service som genomfördes 1 februari 2022“, skriver vd Stefan Högkvist i rapporten.

Under kvartalet rekryterades en ny vd till dotterbolaget Topstäd.

Vidare skriver bolaget att satsningar gjort på utbildningar och alla roller i bolaget har genomgått någon typ av utbildning i kvartalet och därtill har ett så kallat kostnadseffektiviseringsprojekt genomförts vilket ska ha lett till besparingar inom flera områden.

Nettoomsättningen för helåret 2022 ökade med 27,4 procent och uppgick till 410 miljoner kronor (322) Rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, uppgick till 39 miljoner kronor jämfört med 31 miljoner kronor.

“Vi går in i 2023 starkare än någonsin. Personalnöjdheten har ökat markant och kundnöjdheten likaså. Samtidigt har vi en starkare organisation som är bättre rustad än någonsin tidigare. Vi är fulla av självförtroende och förväntar oss att skapa ett ännu bättre 2023”, uppger bolaget i rapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fyra städbolag får uppdrag av Jernhusen
Trafikförvaltningen förlänger avtal om trygghetsvärdar
Vasakronan förlänger IFM-avtal med Coor
Krönika: Ny rättspraxis om golvpriser
Alberts Städservice i nya händer
Orbotech värvar tio: ”Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel”
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.078