23948sdkhjf

Nytt storuppdrag för Effekt Svenska

Tar över lokalvård som tidigare bedrivits i kommunal regi. Avtalsstart är den 10 maj. 

Effekt Svenska AB har ingått avtal med Huddinge kommun avseende lokalvård och tilläggstjänster på en totalyta om 144 000 kvadratmeter. 

Städbolaget tilldelades den västra delen som är mindre till ytan men mer personalkrävande medan en annan aktör ska sköta resterande yta i det kommunövergripande avtalet. Lokalvården i Huddinge kommun har tidigare bedrivits i kommunens regi och Effekt kommer överta cirka 55 anställda från Huddinge kommun.

Uppdraget omfattar lokalvård i  förskolor, grundskolor, gymnasium, bibliotek, äldreomsorg och kommunala lokaler.

Förutom regelmässig städning avser uppdraget tilläggstjänster avseende som golvvård, fönsterputs, flyttstädning, gardintvätt, mattvätt, akutstäd och andra tillfälliga insatser som till exempel sanering, “extrastädning” och höghöjdsstädning.

– Vi är mycket glada över förtroendet från Huddinge kommun. Vi har god erfarenhet att ta över lokalvård som drivits i Kommunal regi, det har vi tidigare gjort i bland annat vår hemkommun Sigtuna. Vi ser framemot att sätta i gång med uppdraget och inte minst att få lära känna våra nya medarbetare, säger Effekts Svenskas vd Elias Melki.

Avtalsstart är den 10 maj 2023 och avtalet löper på fyra år med möjlighet till förlängning med ett år samt ytterligare ett plus ett år med oförändrade villkor. Enligt Huddinge kommun delar Effekt Svenska uppdraget i kommunen med PMI Clean. I dag finns ett 100 anställda städare i kommunen, enligt Huddinge Kommun. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078