23948sdkhjf

Hon blir koncernchef för energiservicebolaget

Marknaden för energibesparingar växer och nu byter ett av de mest expansiva bolagen koncernchef.

Den 1 februari tillträder Åsa Wikensten som koncernchef för Indoor Energy. Åsa Wikensten kommer närmast från Coromatic där hon verkat på posten som koncernchef och hon tar över det operativa ansvaret för Indoor Energy från Mats Bjelkevik som i sin tur tar plats i styrelsen.

– Det känns otroligt spännande och kul att axla uppdraget som koncernchef i Indoor, ett bolag med en vision som aldrig varit mer relevant än nu. Genom vår helhetssyn, där vi optimerar energiförbrukningen i fastighetens samtliga system, hjälper vi Sveriges fastighetsägare att minska kostnaderna för energin rejält. Jag ser fram emot att fortsätta detta arbete tillsammans med medarbetare och kunder. Indoors kundfokus och spetskompetens ger också goda förutsättningar för fortsatt expansion, såväl geografiskt som med nya tjänster, säger Åsa Wikensten i en kommentar.

Indoor uppges vara inne i en expansiv fas och omsätter i dag cirka 500 miljoner kronor och bolaget har vuxit från 30 till 300 medarbetare och etablerat sig på över tio nya orter under de senaste tolv åren. Bolaget har under samma period genomfört flertalet förvärv och haft en årlig organisk tillväxt på över 10 procent. Marknaden för energibesparingar växer bolaget planerar för ytterligare tillväxt såväl organiskt som genom förvärv på befintliga och nya orter.

– Det har varit ett privilegium att leda detta fina bolag i snart tolv år. Tillsammans med fantastiskt engagerade medarbetare har vi byggt en ledande aktör inom energi och service. Jag ser nu fram emot att fortsätta bidra från styrelsen och stötta Åsa i hennes arbete, säger Mats Bjelkevik i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
CWS Sweden ökar närvaron i Norrland genom förvärv av Kem-Man
Ny vd för Städarna i Jönköping
Riksbyggen utvidgar marknadsområden
Lifeclean avser göra riktad emission
Han blir ny vd för Hako
Essity kvartalsrapport: "Nettoomsättningen ökade kraftigt"
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.093